archiv Kikkoman

Fajitas se sýrem halloumi a teriyaki omáčkou

Moje hodnocení
13x

Vyzkoušejte nový vegetariánský recept a oslňte s ním na každé grilovačce! Vše záleží na marinádě. To platí jak pro pokrmy z masa, tak pro bezmasá jídla. Například sýr halloumi. Tentokrát jsme jej použili při přípravě fajitas se sladkou, a přesto silnou Kikkoman Teriyaki omáčkou s pečeným česnekem.

1 porce
30 minut
mexická

Suroviny

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového!

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Sýr halloumi nakrájejte na plátky.
  3. Omyjte a očistěte zeleninu (paprika, cuketa a červená cibule) a nakrájejte na kolečka či klínky.
  4. Na část plechu položte plátky sýra a na další část pokrájenou zeleninu. Vše pokapejte olejem a posypte paprikou, solí a pepřem.
  5. Pečte 15–20 minut.
  6. Mezitím omyjte a osušte salátové listy, očistěte okurku a pokrájejte ji na špalíčky. Vytáhněte plech se zeleninou a sýrem z trouby, sýr zalijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s pečeným česnekem a vraťte zpět do trouby na cca 3 minuty.
  7. Mezitím připravte tortillu. Potřete ji zakysanou smetanou, naplňte listy salátu, okurkou a na závěr přidejte grilovanou zeleninu a sýr halloumi.
  8. Vše dozdobte sezamovými semínky a dle chuti zakápněte šťávou z limetky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty