Najděte si recept
Na co máte chuť?

Fajitas se sýrem halloumi a teriyaki omáčkou
Vyzkoušejte nový vegetariánský recept a oslňte s ním na každé grilovačce! Vše záleží na marinádě. To platí jak pro pokrmy z masa, tak pro bezmasá jídla. Například sýr halloumi. Tentokrát jsme jej použili při přípravě fajitas se sladkou, a přesto silnou Kikkoman Teriyaki omáčkou s pečeným česnekem.
do 30 minut
1 porce
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového!
Suroviny (1 porce)
- červená cibule 1/2 ks
- červená paprika 1/3 ks
- cuketa 1/6 ks
- halloumi 75 g
- omáčka Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem 2 lžíce
- tortilla 1 ks
- mix listů zeleného salátu 3/4 hrnku
- zakysaná smetana 1 lžíce
- salátová okurka 1/8 ks
- sezamová semínka 1 lžička
- sezamový olej na opečení sýra 1 lžíce
- mletá paprika 1/2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- šťáva z limety podle chuti
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Sýr halloumi nakrájejte na plátky.
- Omyjte a očistěte zeleninu (paprika, cuketa a červená cibule) a nakrájejte na kolečka či klínky.
- Na část plechu položte plátky sýra a na další část pokrájenou zeleninu. Vše pokapejte olejem a posypte paprikou, solí a pepřem.
- Pečte 15–20 minut.
- Mezitím omyjte a osušte salátové listy, očistěte okurku a pokrájejte ji na špalíčky. Vytáhněte plech se zeleninou a sýrem z trouby, sýr zalijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s pečeným česnekem a vraťte zpět do trouby na cca 3 minuty.
- Mezitím připravte tortillu. Potřete ji zakysanou smetanou, naplňte listy salátu, okurkou a na závěr přidejte grilovanou zeleninu a sýr halloumi.
- Vše dozdobte sezamovými semínky a dle chuti zakápněte šťávou z limetky.