Suroviny
- červená cibule 1/2 ks
- červená paprika 1/3 ks
- cuketa 1/6 ks
- halloumi sýr 75 g
- Kikkoman Teriyaki (omáčka s pečeným česnekem) 2 lžíce
- tortilla 1 ks
- směs listových salátů 3/4 hrnku
- zakysaná smetana 1 lžíce
- salátová okurka 1/8 ks
- sezamová semínka 1 lžička
- sezamový olej (na opečení sýra) 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- limetková šťáva (podle chuti)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového!
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Sýr halloumi nakrájejte na plátky.
- Omyjte a očistěte zeleninu (paprika, cuketa a červená cibule) a nakrájejte na kolečka či klínky.
- Na část plechu položte plátky sýra a na další část pokrájenou zeleninu. Vše pokapejte olejem a posypte paprikou, solí a pepřem.
- Pečte 15–20 minut.
- Mezitím omyjte a osušte salátové listy, očistěte okurku a pokrájejte ji na špalíčky. Vytáhněte plech se zeleninou a sýrem z trouby, sýr zalijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s pečeným česnekem a vraťte zpět do trouby na cca 3 minuty.
- Mezitím připravte tortillu. Potřete ji zakysanou smetanou, naplňte listy salátu, okurkou a na závěr přidejte grilovanou zeleninu a sýr halloumi.
- Vše dozdobte sezamovými semínky a dle chuti zakápněte šťávou z limetky.