McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen

Smažené kuřecí nugetky v těstíčku s jogurtovým dipem

Moje hodnocení
1x

Šťavnaté kuřecí nugety v těstíčku jsou jídlem, kterým potěšíte hlavně děti. Smažená jídla sice nejsou synonymem zdravé stravy, ale pokud použijete vhodný tuk na smažení a přebytečný necháte okapat na papírových utěrkách, čas od času tuhle dobrotu můžete dopřát dětem i sobě.

2 porce
30 minut

Nudetky

Dip

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte těstíčko. V mléce rozšlehejte vejce, potom přidejte mouku smíchanou s paprikou, přidejte špetku soli a pepře podle chuti a vytvořte hustější těstíčko.
  2. Kuřecí kousky osolte, případně okořeňte a namáčejte v těstíčku. Ihned smažte na rozpáleném tuku, ideálně na přepuštěném másle. Po usmažení nugetky položte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
  3. Na dip smíchejte jogurt s kečupem, špetkou soli a pepře a podle chuti i s prolisovaným nebo pečeným česnekem. Případně místo kečupu můžete dip ochutit čerstvými bylinkami, například pažitkou.
  4. Nugetky podávejte se zeleninovým salátem a dipem, jako příloha se hodí pečené brambory, bramborová kaše nebo krokety. Děti určitě potěší bramborové placičky s úsměvem, které se pečou v troubě.

Vyzkoušejte také šťavnatý holandský řízek se sýrem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen


Přečtěte si také

Recepty