Suroviny
- jahody 100 g
- jiné drobné ovoce (ostružiny, borůvky, rybíz...) 100 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- bílý jogurt 100 g
- med 2 lžíce
- vanilkový lusk 1/2 ks
- mletá skořice 1 lžička
- rýžový papír 8 ks
- máta (lístky na ozdobu)

Postup přípravy
- Očistěte různé druhy ovoce podle chuti a nakrájejte je na drobné kousky. Pokapejte citronovou šťávou a promíchejte.
- Smíchejte bílý jogurt s medem, dření z vanilkového lusku a špetkou skořice. Poté přidejte nakrájené ovoce a lehce promíchejte.
- Rýžový papír krátce namočte do teplé vody, jen dokud nezměkne. Rozložte ho na pracovní plochu.
- Na každý list položte asi 3 lžíce ovocné směsi a pár lístků máty. Zabalte do tvaru závitku, jako u klasických vietnamských summer rolls.
- Ihned podávejte – ideálně vychlazené, třeba s extra jogurtovým dipem nebo domácí ovocnou omáčkou.
Vyzkoušejte také mini Pavlovy s čerstvým ovocem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem