Suroviny
- brambory 500 g
- candát (filety) 400 g
- citron 2 ks
- olivový olej
- tymián (čerstvý ) 6–8 snítek
- česnek 1 stroužek
- mandlové plátky (mandlové lupínky) 4 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem.
- Brambory a 1 citron nakrájejte na měsíčky. Na pečicím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítek čerstvého tymiánu.
- Pečte cca 25 min. nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
- Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citronu.
- Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
- Pečte vše společně dalších 15 minut.
Candát s mandlemi a citronovo-tymiánové brambory 2 Zdroj: PG foodies pro FINO