Candát s mandlemi a citronovo-tymiánové brambory
Zdroj: PG foodies pro FINO
Candát s mandlemi a citronovo-tymiánové brambory
Zdroj:
PG foodies pro FINO
Candát je sladkovodní dravá ryba s delikátní chutí a pevným masem. Může být třeba skvělou alternativou k vánočnímu kaprovi, který je pro mnohé příliš cítit rybinou. Candátovi sluší jednoduchá úprava, jen s bylinkami a citronem, při které nejlépe vynikne jeho chuť. Pokud přidáte mandlové lupínky, jednoduše připravíte luxusní pokrm vhodný i pro slavnostní příležitost.
Postup přípravy
-
Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem.
-
Brambory a 1 citron nakrájejte na měsíčky. Na pečicím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítek čerstvého tymiánu.
-
Pečte cca 25 min. nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
-
Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citronu.
-
Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
-
Pečte vše společně dalších 15 minut.
Candát s mandlemi a citronovo-tymiánové brambory 2
Zdroj: PG foodies pro FINO
Candát s mandlemi a citronovo-tymiánové brambory 2
Zdroj:
PG foodies pro FINO