Candát s mandlemi a citronovo-tymiánové brambory

Moje hodnocení
2x

Candát je sladkovodní dravá ryba s delikátní chutí a pevným masem. Může být třeba skvělou alternativou k vánočnímu kaprovi, který je pro mnohé příliš cítit rybinou. Candátovi sluší jednoduchá úprava, jen s bylinkami a citronem, při které nejlépe vynikne jeho chuť. Pokud přidáte mandlové lupínky, jednoduše připravíte luxusní pokrm vhodný i pro slavnostní příležitost.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • brambory 500 g
  • filety z candáta 400 g
  • citrony 2 ks
  • olivový olej
  • čerstvý tymián 6–8 snítek
  • česnek 1 stroužek
  • mandlové lupínky 4 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Brambory a 1 citron nakrájejte na měsíčky. Na pečicím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítek čerstvého tymiánu.
  3. Pečte cca 25 min. nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
  4. Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citronu.
  5. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
  6. Pečte vše společně dalších 15 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv FINO


Přečtěte si také

Recepty