Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Pistáciové hvězdičky

Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi inspiruje celý svět recepty plnými chutí, vůní a barev

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi Zdroj: archiv

  • Zavřít
Šéfkuchař Yotam Ottolenghi

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi Zdroj: archiv

V prosinci roku 1968 se v Jeruzalémě narodilo do učitelské rodiny Ottolenghiů druhé a prostřední dítě, Yotam. Při studiích filozofie a srovnávací literatury na telavivské univerzitě asi málokdo tušil, že se stane jedním z nejznámějších a nejinovativnějších šéfkuchařů světa.

Seznam.cz banner

Ovšem Yotamovo „literární“ vzdělání a pouniverzitní zaměstnání redaktora izraelského deníku Haaretz je na jeho zatím pěti kuchařkách víc než znát – čtou se jako kniha a stávají se takřka okamžitě bestsellery…

Po přesunu do Amsterodamu a posléze do Londýna se ale Yotamovi změnil v mnoha ohledech život. Chtěl sice pokračovat ve studiích, ale nakonec se rozhodl pro proslulou kuchařskou školu Le Cordon Bleu. Šestiměsíční studium mu vyneslo místo šéfcukráře v několika významných restauracích a posléze v proslulé londýnské pekárně a cukrárně Baker&Spice, kde se také seznámil se Samim Tamimim. Teprve v Londýně oba zjistili, že se narodili a vyrůstali v Jeruzalémě – ovšem každý na jiné straně rozbroji trápeného města. Nikterak jim to nebránilo ani v přátelství, ani v následné spolupráci, která trvá dodnes a která vyústila i v nádherné kuchařské knihy Ottolenghi a Jeruzalém. První z nich dávno patří do celosvětové desítky nejprodávanějších kuchařek na Amazonu a druhá vyskočila na třetí místo ještě před svým anglickým vydáním (v češtině vyšla na konci roku 2016).

Koláč s karamelizovaným česnekem
Recepty

Koláč s karamelizovaným česnekem

14

Knížky jsou ale jen třešničkou na dortu, korunující úspěšnou podnikatelskou kariéru, a také jejím odrazem. K Ottolenghiho podnikům patří stejnojmenné lahůdkářství (prodávající kromě surovin a značkových výrobků hlavně hotová jídla včetně snídaní a moučníky) v nóbl londýnských čtvrtích Notting Hill, Islington a Belgravia, a dnes už oceněními ověnčená restaurace NOPI. Všechny Ottolenghiho podniky samozřejmě spojuje jeho rukopis – odvážná, neuvěřitelně pestrobarevná jídla, která, jak říkají hodnotitelé, „z talíře doslova vyskakují“. Kořeny mají samozřejmě v oblasti Středního východu a v Ottolenghiho rodné zemi, ale spojují v sobě vlivy kuchyní Sýrie, Turecka, Íránu či Arménie. Jídla, jako je salát z máslové dýně s červenou cibulí a tahini, kořeněný za´ataarem či pečený lilek s jogurtem s kurkumou a granátovými semínky nebo pražená brokolice s česnekem a chilli (ta mimochodem pochází z repertoáru Sami Tamimiho a jeho předchozího působení v jedné telavivské restauraci), která se poprvé objevila v lahůdkářství Ottolenghi, se už – stejně jako tamní pusinky – stala naprostou londýnskou klasikou.

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami
Recepty

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami

25

Donedávna striktní vegetarián Ottolenghi samozřejmě miluje vše bezmasé (čehož důkazem jsou kromě nabídky v jeho lahůdkářstvích další dvě skvostné kuchařské knihy Plenty, česky Hojnost, a Plenty More).

Před několika lety ale přišel na chuť i masu a dnes občas vzbuzuje vášně u zásadových vegetariánů, kdy k zeleninovému pokrmu doporučuje právě maso, ale on sám má jasno: „Nejsem svázaný pravidly, nepřemýšlím jako ideolog. Zelenina a luštěniny mají právo na samostatný život a nesnáším jejich roli coby náhražek nebo doplňků masa. Jsou skvostné samy o sobě. A maso by mělo být vyhrazeno pro slavnostní příležitosti, ne být každodenním krmivem. V bezmasém jídle je přece tolik nekonečných možností.“

Své názory a recepty dále předává coby „jídelní sloupkař“ časopisu The Guardian. Jako populární osobnost také předsedá různým soutěžím a natočil také vícedílný pořad o cestách za jídlem Ottolenghi´s Mediterranean Feast. Vzhledem ke kořenům a stylu jeho receptů je jasné, že některé suroviny nepatří v chladnějších pásmech k těm úplně běžným, ale Yotam o nich sám říká: „Vždycky se snažím mít na mysli domácí kuchaře, a kdybych nepoužíval zvláštní a méně obvyklé suroviny, lidi by mě nečetli. A koneckonců každá doba má své exotické a neobvyklé přísady, a za pár let jsou už úplně běžné.“ Jeho výběr nových a zajímavých přísad se také často mění, ale svůj obecný postoj k jídlu a vaření si dávno vyjasnil: „Myslím, že lidi se jídlem moc stresují a často se pokoušejí jím ostatní ohromit, chtějí pořád měnit repertoár. Tenhle soutěživý přístup k vaření nemám rád. Myslím, že když něco děláte opravdu dobře, neměli byste to měnit – vás výsledek uspokojuje a nemusíte být pořád plní obav, jak zvládnete ty nejnovější trendy. To je podle mě ztráta času.“

Lilek s podmáslím a granátovým jablkem
Recepty

Lilek s podmáslím a granátovým jablkem

19

V jeho pokrmech také zdaleka tak nejde o exotická koření a přísady, jako o správný postup přípravy hlavních surovin tak, abyste z ní vydobyli chuťové maximum – právě to je pak na výsledku to nejpřekvapivější.

Další pobočky už Ottolenghi otevírat nechce, protože on a jeho 3 obchodní partneři každý den osobně kontrolují, zda na nich vše probíhá, jak má, a více by jich takto nezvládli. Od původního bezstarostného přístupu k vaření se také Yotam přesunul k setrvalému testování receptů a takřka neustálých mikroskopických úprav tak, aby byla jeho jídla zcela dokonalá („myslím na ně čtyřiadvacet hodin denně“). Je také velmi zodpovědným otcem, se svým partnerem Karlem vychovávají dva syny, Maxe („miluje naše ranní vycházky, hlavně když jezdí popeláři“) a Flynna. Synové znamenali v jeho životě obrovský posun a péče o ně také zcela změnila jeho přístup k práci i k životu. Jak sám říká, „jsem už postarší otec a někdy jsem pěkně utahaný – ale otcovství mě taky dobře nakoplo. Nic lepšího jsem v životě neudělal.“ Kdo měl tu čest, potvrzuje – kvalita jeho podniků a služeb má stále lepší úroveň, skvělou atmosféru a je velice inspirativní. Světlo světa už nejnověji spatřila také pátá kuchařka, věnovaná repertoáru restaurantu Nopi. Máme se na co těšit.

Knihy Hojnost a Jeruzalém vydalo v Čechách nakladatelství Slovart.

Připravila Jitka Rákosníková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo kniha restaurace vůně Jeruzalém maso dort kuchařka recept šéfkuchař pokrm vegetariánská kuchyně Yotam Ottolenghi

Návrhy pro vás

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Zapečené halušky se dvěma sýry a slaninou – slovenská klasika přímo z pekáčku Recepty

Zapečené halušky se dvěma sýry a slaninou – slovenská klasika přímo z pekáčku

Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku Maso

Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku

Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý Sladké

Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem Maso

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak Maso

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie Sladké

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie


Přečtěte si také

Nápoje
Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Zapečené halušky se dvěma sýry a slaninou – slovenská klasika přímo z pekáčku

Zapečené halušky se dvěma sýry a slaninou – slovenská klasika přímo z pekáčku

Maso
Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku

Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Medové cukroví, které se rozplývá na jazyku! 5 jednoduchých tipů, jak ho připravit

Medové cukroví, které se rozplývá na jazyku! 5 jednoduchých tipů, jak ho připravit

Sladké
Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý

Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý

Sladké
Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Maso
Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Nápoje
Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý

Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot Sladké

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie Sladké

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie

Maso
Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku

Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem Maso

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak Maso

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak

Zelenina
Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Nápoje
Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky Nápoje

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

PŘEHLEDNĚ: Trumpův trest za „nevděčnost“. O co všechno mohou Ukrajinci ve válce přijít? Sníh a bouračky komplikují dopravu v Česku: Kvůli nehodám stojí už dvě klíčové dálnice Netrápí nás „strejcokracie“ jako ODS, míní místopředsedkyně TOP 09. Vítala by návrat Kalouska?

prima-zeny

Daniela chtěla po Mie, ať ji obětuje, a tak se také stalo. Moderátorka opustila Zrádce Nejkrásnější adventní trhy? Vyrazte do Vídně. Máme tipy, kam zajít, a kde si užijí i děti Milan Horn byl poradcem při natáčení Nočního operatéra. Medvídky jsem kuchal už od dětství, říká

prima-zoom

TEST: Vidíte zelenou nebo modrou? Nově objevené ložisko zlata je gigantické. Má hodnotu 4,5 bilionu korun Mráz a sníh v Česku: Meteorologové prozradili nejlepší místa na stavbu sněhuláků

prima-fresh

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Zapečené halušky se dvěma sýry a slaninou – slovenská klasika přímo z pekáčku Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku

prima-cool

O čem bude 3. série Wednesday? Recenze: Výborný čínský mobil? Odhalujeme silné a slabé stránky OnePlus 15 Jak vznikala nádherná hudba z Kingdom Come? Skladatel Valta u ní strávil celou dekádu svého života

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Průvodce adventním časem: Tipy, jak připravit Vánoce bez stresu Vánoční hvězda: Co symbolizují barvy poinsettie a jak ji sladit s domovem? Kdo byla sv. Kateřina? Její svátek býval poslední možností na zábavu před Vánocemi

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.