Suroviny
- červená paprika 2
- žlutá paprika 2
- mořská sůl
- olivový olej 70 ml
- citronová šťáva 1 ML
- bazalka
- máta
Postup přípravy
- Připravte si gril na přímé grilování, roztopte ho na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte. Položte na něj celé papriky a 3-6 minut je po obou stranách opékejte lehce dočerna. Papriky sundejte z grilu a zavřete je do igelitového sáčku.
- Nechte je v něm asi 5 minut zapařit. Spařené a vystydlé papriky oloupejte, zbavte vnitřku včetně semínek a poté je nakrájejte na nudličky. Nasypejte je do misky a přidejte k nim olej, citronovou šťávu a bylinky.
- Salát osolte, promíchejte a nechte v lednici uležet.
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich