Regionální potravina

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Moje hodnocení
4x

Rybí paštika je trochu nezvyklá, ale rozhodně stojí za to, abyste ji zařadili do svého repertoáru. Perfektně ji doplní křehký listový salát s marinovanou červenou řepou. Podávejte jako elegantní předkrm nebo jako lehkou a zdravou večeři.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Začněte očištěním syrové ryby, zbavte ji kostí a kůže. Následně ji rozmixujte v mixéru spolu s cibulí, vejcem, solí, pepřem a octem, dokud nedosáhnete hladké směsi. Tuto hotovou směs zabalte do fólie ve tvaru válečku, utáhněte ji a dejte vařit na páře po dobu 25 minut. Poté nechte vychladnout.
  2. Mezitím nakrájejte citron na plátky a na mírném plameni opékejte, přidejte 50 g cukru a nechte zezlátnout. Rozinky vařte spolu se zbylým cukrem a červeným vínem, dokud nezměknou.
  3. Salátové listy rozeberte na menší kousky a přidejte najemno nastrouhaný křen, poskládejte plátky rybí paštiky, opečený citron, uvařené rozinky, čerstvý kopr a uvařenou červenou řepu.
  4. Dobře zamíchejte a dochuťte solí, pepřem, případně cukrem a octem podle chuti.
PRIMA TIP: Podívejte se na stránky rybizahrada.cz, kromě surovin, které jsme využili v našem receptu, na něm najdete mnoho dalších druhů ryb i zeleniny. Doporučujeme vyzkoušet jejich fishboxy s předem připravenými recepty, které hravě zvládne připravit úplně každý.

Pro přípravu tohoto receptu jsme vybrali suroviny z Rybí zahrady, která za svůj mix salátů (z odrůd Dubared, Dubagold a Karminova) obdržela v roce 2022 prestižní ocenění Regionální potravina pro Středočeský kraj. Tyto saláty jsou nesmírně jemné, mají vynikající chuť a překvapí vás svou dlouhou čerstvostí. To vše díky inovativnímu způsobu, jakým jsou pěstovány.

V Rybí zahradě využívají technologii aquaponie, což je integrovaný systém produkce potravin spojující chov ryb s pěstováním rostlin v jednom recirkulačním systému. Rostliny čistí vodu pro ryby a ty jim na oplátku dodávají živiny. Aquaponie tak dokonale skloubí ryby a rostliny do vzájemně prospěšné symbiózy. Vytváří se uzavřený ekosystém, ve kterém se obě strany doplňují a podporují. Ryby jsou v Rybí zahradě chované s velkou péčí, proto jsme využili do salátu i filety ze sumečka afrického, který skvěle chutná a obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin.

Vyzkoušejte také delikátní paštiku z kuřecích jater s mandlemi a pomerančem podle Karolíny Kamberské

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty