Postup přípravy
Příprava:
Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni.
Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.
1. Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř.2. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte. 3. Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.4. Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.