Suroviny
- mleté maso (kuřecí) 500 g
- vejce 5 ks
- cibule 1 ks
- oregano (čerstvé lístky) 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl (podle chuti)
- čerstvě namletý pepř (podle chuti)
- mražený hrášek 100 g
- slanina 8 plátků
Postup přípravy:
- Maso smíchejte ve větší misce s 1 vejcem, najemno nakrájenou cibulí, oreganem, dijonskou hořčicí a dle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte hrášek. Zbylá vejce uvařte natvrdo (cca 10 minut vařte ve vroucí vodě).
- Formu na paštiku vyložte fólií a vyskládejte na její dno a strany plátky slaniny. Na dno pak dejte zhruba 2 cm vysokou vrstvu masové směsi, jemně do ní zamáčkněte zbylá natvrdo uvařená vejce a ta přikryjte zbylou masovou směsí, kterou urovnejte.
- Paštiku zakryjte fólií a pečte v předehřáté troubě na plechu s asi 1 cm vody při 160 °C asi 50 minut. Po upečení ji nechte vychladnout, vyjměte ji z formy a nakrájejte na plátky. Můžete podávat například s čerstvým chlebem.
Hledáte další chuťovku s vejci, která je vhodná na křupavý krajíc chleba? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá vajíčková pomazánka
Nebo zkuste další recepty na paštiky: