Suroviny
- hermelín 4 ks
- hladká mouka 150 g
- vejce 3 ks
- strouhanka 150 g
- olej na smažení
- brusinkový kompot
Tatarka:
- žloutek 3 ks
- citronová šťáva 1 lžička
- plnotučná hořčice 1 lžička
- slunečnicový olej 120 ml
- šalotka 1 ks
- kyselé okurky 30 g
Postup přípravy:
- Hermelíny důkladně obalte v mouce, potom v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance a dejte je do lednice na 10 minut vychladit. Poté je smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
- Šalotku a okurky nakrájejte najemno. Žloutky osolte, přidejte citronovou šťávu a hořčici. Metlou šlehejte, dokud nejsou žloutky světlé a tuhé. Poté za stálého míchání pomalu přilévejte olej.
- Do vzniklé majonézy přidejte šalotku spolu s kyselými okurkami a dochuťte solí, případně nálevem z okurek.
- Hermelín podávejte s tatarskou omáčkou a brusinkovým kompotem. Jako přílohu můžete servírovat vařené brambory.
U smaženého jídla ještě zůstaneme. Pusťte si videorecept na smažené kuřecí!
Kompletní recept najdete ZDE: Smažené kuřecí stripsy
Nebo zkuste další recepty na smažený sýr: