Dresing
- žloutek 2
Na dresink
- žloutek 2 kusy
Dresing
- ančovička 2
- citronová šťáva z 1 citronu
- dijonská hořčice 15 ml
- balsamico
- strouhaný parmazán 8 g
Na salát
- kuřecí prsní řízek 4
- římský salát 3
- extra virgin olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- bageta
- česnek 4 stroužky
- parmazán 80 g
Postup přípravy
- Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte stroužky česneku, které předtím lehce zmáčkněte (uvolní se z něho více aroma) a předpečené kousky bagety. Opečte dozlatova.
- Listy římského salátu propláchněte a natrhejte na kousky. Z parmazánu si připravte hoblinky. Nastrouhejte je škrabkou na zeleninu nebo kuchyňským nožem.
- Pusťte se do přípravy dresinku. Všechny suroviny rozmixujte v mixéru, aby vznikla hladká směs.
- Připravte gril na přímé grilování. Kuřecí prsa nakrájejte na menší plátky, aby se maso rychle propeklo. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1–2 minuty, dokud nebude hotové.
- Listy salátu dejte na talíř a promíchejte je se zálivkou. Přisypte krutony, přidejte plátky grilovaného masa a na závěr hoblinky parmazánu. Ihned podávejte.