Smažené bramborové krokety s kozím sýrem

Moje hodnocení
5x

Křupavá a osmažená jídla jsou takové guilty pleasure mnoha lidí. A právě bramborové krokety s kozím sýrem jsou skvělou volbou, třeba jako tapas k vínu nebo pivu. Určitě vyzkoušejte!

4 porce
60 minut

Suroviny

  • brambory 400 g (finální váha po uvaření)
  • bramborový škrob 20 g
  • polohrubá mouka 40 g
  • žloutek (žloutky) 2 ks
  • sůl (dle chuti, ale sýry jsou slané, takže můžete vynechat)
  • kozí „parmazán“ (např. Bon Lait)
  • kozí sýr ve slaném nálevu (např. Bon Lait)
  • vajíčko a strouhanka na obalení
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

  1. Brambory vařte ve slupce cca 35 minut doměkka, nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Nastrouhejte je na jemném struhadle, přidejte škrob, mouku a žloutky a promíchejte v kompaktní hmotu.
  3. Rozdělte na dvě části, do jedné přimíchejte kozí parmazán a opět zamíchejte.
  4. Z druhé části už můžete tvořit malé kuličky asi velikosti vlašského ořechu, doprostřed dejte kousek kozího sýra a zabalte.
  5. Výsledné kuličky obalte ve vajíčku a strouhance, tento postup se strouhankou opakujte dvakrát.
  6. Stejný postup udělejte i s těstíčkem s parmazánem, jen už nedávejte doprostřed nic.
  7. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Nechte odkapat na papírové utěrce a podávejte s čímkoliv, co máte rádi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty