Suroviny
- brambory 400 g (finální váha po uvaření)
- bramborový škrob 20 g
- polohrubá mouka 40 g
- žloutek 2 ks
- sůl (dle chuti, ale sýry jsou slané, takže můžete vynechat)
- kozí sýr (kozí „parmazán“ (např. Bon Lait))
- kozí sýr (kozí sýr ve slaném nálevu (např. Bon Lait))
- vejce (na obalení)
- strouhanka (na obalení)
- rostlinný olej (na smažení)
Postup přípravy
- Brambory vařte ve slupce cca 35 minut doměkka, nechte vychladnout a oloupejte.
- Nastrouhejte je na jemném struhadle, přidejte škrob, mouku a žloutky a promíchejte v kompaktní hmotu.
- Rozdělte na dvě části, do jedné přimíchejte kozí parmazán a opět zamíchejte.
- Z druhé části už můžete tvořit malé kuličky asi velikosti vlašského ořechu, doprostřed dejte kousek kozího sýra a zabalte.
- Výsledné kuličky obalte ve vajíčku a strouhance, tento postup se strouhankou opakujte dvakrát.
- Stejný postup udělejte i s těstíčkem s parmazánem, jen už nedávejte doprostřed nic.
- Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Nechte odkapat na papírové utěrce a podávejte s čímkoliv, co máte rádi.
Smažené bramborové krokety s kozím sýrem 1 Zdroj: se souhlasem Bon Lait