Suroviny
- ryby (vařené rybí maso (filety)) 500 g
- brambory (střední uvařené ) 2 ks
- máslo (změklé ) 100 g
- vejce 2 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžička
- strouhanka
- sůl
Článek
35+ receptů na dozlatova usmažená jídla i dezerty
Pojďme si to říct na rovinu... Všichni víme, že smažená jídla nepatří mezi základy zdravého jídelníčku. Dokonce by se dalo otevřeně říct, že jsou nezdravá. Ale přesto je...
Postup přípravy
- Rybí maso umelte, smíchejte s nastrouhanými bramborami a změklým máslem. Přidejte vejce, petrželku a ochuťte solí. Promíchejte a hustotu směsi případně upravte přidáním trochy strouhanky.
- Z rybí směsi tvořte malé kuličky, které obalte ve strouhance a smažte na másle do růžova.