reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory
Autor: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory

Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory

Hodnoceno: 1x
Hovězí kari lze připravovat dvěma způsoby. Buď koupíte krásný kus vyzrálého steaku a po uvaření zeleninového kari ho jednoduše nakrájíte navrch voňavé omáčky. Druhou variantou je levnější kus prorostlého hovězího, například hovězího krku, které necháte delší dobu podusit.
nad 2 hodiny
4 porce

Steak je fajn, ale po vláknech se rozpadající hovězí maso natáhlé všemi vůněmi z omáčky je záležitost, která za těch pár hodin přípravy rozhodně stojí.

Další asijské recepty z Nejbarevnější kuchařky najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

reklama

reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na větší nudličky, zhruba 2 x 5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Ve větší hlubší pánvi, ideálně woku, rozehřejte olej a zprudka na něm orestujte zázvor, česnek a cibuli. Jakmile se rozvoní, přidejte 2 lžíce kari pasty a zhruba 1 minutu ji opékejte. Vsypte maso a restujte ho, ale pozor, aby se pasta nezačala připalovat. Přilijte třetinu kokosového mléka, nechte 5 minut probublávat, až se tuk začne oddělovat od tekutiny (na hladině se začnou tvořit drobná tuková očka) a přilijte zbylé mléko. Dolijte vodu, aby maso bylo potopené, přiklopte pokličkou, ztlumte na střední stupeň a nechte dusit doměkka, zhruba 1–2 hodiny podle typu masa. Podle chuti můžete vmíchat i další kari pastu.
  3. Mezitím uvařte brambory ve slupce doměkka, slijte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na kostky zhruba 4 x 4 cm.
  4. K měkkému masu přidejte brambory, ztlumte teplotu a kari dochuťte. Vmíchejte 1 lžíci cukru, pak 4 lžíce rybí omáčky, zakápněte limetou a dochuťte – slanost dodejte rybí omáčkou nebo solí, sladkost cukrem, kyselost limetovou šťávou. Ozdobte nasekaným koriandrem a podávejte s rýží.

PRIMA TIP: Ke každému výraznému kari se hodí jakkoliv upravená zelenina, která celé jídlo odlehčí. Zkuste na pánvi zprudka orestovat pak choi salát, brokolici a chilli papričku s trochou soli a pepře! Stačí zakápnout pár kapkami limetky a ideální příloha ke kari je na stole.

Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory  Foto: Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory , Foto: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.

 

reklama