Žlutá rýže s kokosovým halloumi

Moje hodnocení
8x

Původně se sýr halloumi vyráběl na Kypru z kozího a ovčího mléka, dnes se čím dál častěji používá kravské mléko. Díky své pružnosti a struktuře se výborně hodí na grilování a opékání. Obalení v těstíčku je vtipným způsobem, jak mu zajistit křupavost. Jemnost vyváží nasládlý kokos a pikantní rýže.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Citronovou kůru, kurkumu, zázvor a hořčičná semínka opečte nasucho v hluboké pánvi, až začnou pukat a rozvoní se. Vsypte rýži, 1 minutu ji restujte, zalijte vývarem, přidejte limetové lístky a zahřívejte k varu.
  2. Ztlumte a povařte zhruba 10–20 minut, až rýže změkne a vstřebá veškerou tekutinu.
  3. Mezitím nakrájejte sýr halloumi na kostky. Obalte je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v kokosu.
  4. V pánvi rozehřejte 2cm vrstvu rostlinného oleje a osmažte kostky sýra dozlatova. Vyjměte je na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
  5. Rýži načechrejte vidličkou a poklaďte halloumi sýrem. Ozdobte květy či lístky máty a ihned podávejte.

PRIMA TIP: Lístky kafrové limety dodají jídlu pikantní citronovou chuť a jemnou vůni. Můžete si doma pěstovat citrusový keř (Mauricijská papeda, Citrus hystrix), nebo koupit sušené či mražené lístky v asijských obchodech. Čerstvé se neprodávají.

Další nápadité recepty s kurkumou najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty