návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Žloutkový krém s tymiánovými piškoty

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Žloutkový krém s tymiánovými piškoty
Autor: isifa.com Žloutkový krém s tymiánovými piškoty
Tenhle dezert je jako sen. Lehoučký žloutkový krém doplňte o tymiánové piškoty a věřte, že to bude dokonalá tečka jakéhokoliv jídla.

Suroviny (4 porce)

Na krém:

Postup

  1. Příprava krému: Double cream a mléko dejte do malého kastrolu a přidejte nasekaný tymián. Pomalu směs přiveďte do varu, potom sundejte z plotny a nechte asi 30 minut tymián louhovat. Tymián na dně hrnce chvíli drťte tyčovým mixérem, aby směs dostala více chuti.
  2. Příprava piškotů: Roztopte troubu na 220 °C, u plynové a stupeň 7. Změklé máslo důkladně vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte lístky tymiánu a postupně přidávejte vaječné bílky a 2 lžíce mouky. Potom vmíchejte zbylou mouku. Naplňte hmotou trezírovací sáček a na pečicí plech vytlačte 7 cm dlouhé dílky. Pečte 8 minut a nechte vychladnout na mřížce.
  3. Dokončení krému: Vyšlehejte žloutky s cukrem a tymiánem do pevné lehké hmoty. Potom směs nalijte do hrnce a pomalu vařte, dokud nezhoustne, a dochuťte citronovou šťávou. Slijte krém do džbánku a potom jím naplňte misky. Nechte pár hodin nebo přes noc uležet. Před servírováním ozdobte lístky tymiánu. Podávejte s piškoty.