Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zimní minestrone
Rychlá polévka na zahřátí – plná zeleniny, fazolí a s výraznou chutí uzené slaniny a parmazánu.
do 30 minut
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- Olivový olej 2 lžíce
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- italská slanina pancetta 100 g
- čerstvá chilli paprička 1 ks
- mrkev 2 ks
- čerstvý mangold
- řapíkatý celer 2 stonky
- brambory 3 ks
- konzervovaná drcená rajčata 1 plechovka
- konzervované červené fazole, propláchnuté 1 plechovka
- hovězí vývar 1,5 l
- čerstvý rozmarýn 2 snítky
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- čerstvě strouhaný parmazán
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na olivovém oleji zpěňte cibulku a česnek, přidejte pancetu, chilli a orestujte. Přisypte pokrájený celer, mrkev, brambory a rozmarýn a znovu restujte.
- Zalijte 2/3 vývaru a drcenými rajčaty a přidejte mangold. Vařte do změknutí.
- Na závěr rozmixujte půlku plechovky fazolí se zbylým vývarem a společně s fazolemi vložte do polévky. Osolte, opepřete a ještě chvilku povařte. Podávejte posypané parmazánem.
Zimní minestrone, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč