Suroviny
- kozí sýr (s bílou plísní) 2 ks
- toustový chléb 1 plátek
- máslo 2 lžíce
- vlašské ořechy 60 g
- med (luční,např. Medokomerc) 2 lžíce
- směs listových salátů 1 balení
- granátové jablko 1/2 ks
Dresink
- olivový olej 5 lžic
- dijonská hořčice 1 lžička
- med (luční,např. Medokomerc) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Plátek toastového chleba rozdrťte v mixéru na hrubé drobky, přidejte změklé máslo, luční med a nadrobno nakrájené vlašské ořechy. Ručně promíchejte, až vznikne drobenka.
- Na pečicí papír dejte kozí sýry a posypte drobenkou s ořechy. Zapečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.
- V misce mezitím smíchejte dresink – olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř. Prošlehejte metličkou do krémové konzistence.
- Salát smíchejte s dresinkem, přidejte zrnka granátového jablka a navrch servírujte rozpečený sýr s ořechovou krustou.
Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy se svěžím salátkem 2 Zdroj: Medokomerc