Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy se svěžím salátkem

Moje hodnocení
8x

Jednoduchý listový salát s výbornou zálivkou a nakyslými zrníčky granátového jablka doplňuje rozpečený kozí sýr s křupavou ořechovo-medovou drobenkou. Lehká a zdravá večeře vhodná i pro fanoušky zdravého stravování, kteří rádi počítají kalorie.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • kozí sýr s bílou plísní 2 ks
  • toustový chléb 1 plátek
  • máslo 2 lžíce
  • vlašské ořechy 60 g
  • luční med (např. Medokomerc) 2 lžíce
  • salátový mix 1 balení
  • granátové jablko 1/2 ks

Dresink

Postup přípravy

  1. Plátek toastového chleba rozdrťte v mixéru na hrubé drobky, přidejte změklé máslo, luční med a nadrobno nakrájené vlašské ořechy. Ručně promíchejte, až vznikne drobenka.
  2. Na pečicí papír dejte kozí sýry a posypte drobenkou s ořechy. Zapečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.
  3. V misce mezitím smíchejte dresink – olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř. Prošlehejte metličkou do krémové konzistence.
  4. Salát smíchejte s dresinkem, přidejte zrnka granátového jablka a navrch servírujte rozpečený sýr s ořechovou krustou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Medokomerc


Přečtěte si také

Recepty