reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zapečené těstoviny s tuňákem a spoustou zeleniny
Autor: Špetka chuti Zapečené těstoviny s tuňákem a spoustou zeleniny

Zapečené těstoviny s tuňákem a spoustou zeleniny

Hodnoceno: 7x
V zapečených těstovinách si dala dostaveníčko ta nejúžasnější kombinace chutí: tuňák a sýr! Představte si hřejivého, v rozpuštěném sýru obaleného tuňáka v jemných voňavých těstovinách, které zasytí, zahřejí a pohladí i po duši. Špenát dodává svěžest, koření hloubku.
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu akorát na skus. 
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Mezitím nakrájejte cuketu na 1cm kostky, cibulky na plátky. Restujte je v pánvi postříkané nízkotučným sprejem na středním stupni 5 minut, pak vmíchejte papriku a česnek, mražený hrášek, špenát a citronovou šťávu a přilijte vývar. Vařte 2–3 minuty, až špenát změkne. Vmíchejte krémový sýr. 
  4. Tuňáka slijte a rozdělte vidličkou v misce na vločky. 
  5. Uvařené těstoviny sceďte a vsypte je do pánve se zeleninou. Přidejte tuňáka a promíchejte. Přesuňte do velké zapékací formy, posypte strouhaným sýrem a pečte 15 minut dozlatova. Vytáhněte a podávejte. 

PRIMA TIP: Sprej na vaření či pečení je speciálně upravený olej či rostlinný tuk do konzistence spreje, kterým postříkáte pánev, pekáč či formu na pečení. Na pečení či smažení tak stačí menší množství tuku než v tekuté formě. Vybrat si můžete olivový, slunečnicový, kokosový či jiný rostlinný tuk. Koupíte ho například v obchodě GymBeam, Pilulka nebo Tescoma. 

Zapečené těstoviny s tuňákem a spoustou zeleniny
Autor: Špetka chuti Zapečené těstoviny s tuňákem a spoustou zeleniny

reklama

Špetka chuti
Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Kate a Kay vedly společně 12 let restauraci v Británii, když zjistily, že se jejich oblečení podezřele zmenšuje. Místo tvrdé diety se pečlivě podívaly na to, co každý den jedí a rozhodly se upravit svůj jídelníček tak, aby si jídlo stále užívaly, ale zbytečně nekynuly. Za rok zhubly dohromady téměř 80 kg a rozhodly se o své zkušenosti podělit.

Blog pinchofnom.com zaznamenal raketový úspěch, stejně jako zájem fanoušků na sociálních sítích. Očekávaná kniha Pinch of Nom – Špetka chuti konečně vychází i v češtině. Obsahuje sto lákavých, lahodných a zároveň jednoduchých receptů, z nichž třetina je vegetariánská. Každý recept zkouší dvacet členů komunity Pinch of Nom, kteří zaručují, že výsledný pokrm je skutečně zdravý, chutný a mimořádně snadný na přípravu. Užijte si mlsání bez výčitek a zjistěte, že dobře jíst může být báječná zábava bez únavného počítání kalorií. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: zapečené těstoviny , tuňák , Hlavní jídla