Suroviny
- mozzarella (nakrájená na plátky) 300 g
- rajčata (nakrájená na plátky) 3 ks
- bazalka 10 listů
- černé olivy (vypeckované a rozkrojené napůl) 100 g
- ančovička (naložené v oleji) 8 filátek
- pepř (čerstvě mletý) 1 špetka
- olivový olej
Postup přípravy
- Do zapékací misky naskládejte střídavě plátky rajčat a mozzarelly. Prokládejte lístky čerstvé bazalky. Navrch poklaďte ančovičky a olivy. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Jídlo nemusíte solit, protože sardelky jsou dost slané.
- Jídlo zakapejte olivovým olejem a pečte asi 6 minut při 180˚C, až sýr změkne a lehce se zapeče.
- Podávejte s čerstvým pečivem a sklenkou vína.