návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami

Hodnoceno: 0x
2-4 porce
do 30 minut
Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami
Autor: isifa.com Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami
Salát Caprese je klasická letní pochoutka – rajčata, mozarella a bazalka jako svatá trojice... V našem případě základ lahodného zapečeného pokrmu, který vám bude chutnat po celý rok!

Článek

Koláč Caprese Foto:

10 božských receptů ve stylu caprese

Známý italský salát je jednoduchý, ale neskutečně dobrý. Není tedy divu, že se touto kombinací řada lidí inspiruje a vznikají všelijaké variace: polévky, těstoviny i...

Postup

  1. Do zapékací misky naskládejte střídavě plátky rajčat a mozzarelly. Prokládejte lístky čerstvé bazalky. Navrch poklaďte ančovičky a olivy. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Jídlo nemusíte solit, protože sardelky jsou dost slané.
  2. Jídlo zakapejte olivovým olejem a pečte asi 6 minut při 180˚C, až sýr změkne a lehce se zapeče.
  3. Podávejte s čerstvým pečivem a sklenkou vína.

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami Foto: isifa.com

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami, Foto: isifa.com