zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami
Autor: isifa.com Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami

Hodnoceno: 3x
Salát Caprese je klasická letní pochoutka – rajčata, mozarella a bazalka jako svatá trojice... V našem případě základ lahodného zapečeného pokrmu, který vám bude chutnat po celý rok!
do 30 minut
2-4 porce

reklama

Postup

  1. Do zapékací misky naskládejte střídavě plátky rajčat a mozzarelly. Prokládejte lístky čerstvé bazalky. Navrch poklaďte ančovičky a olivy. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Jídlo nemusíte solit, protože sardelky jsou dost slané.
  2. Jídlo zakapejte olivovým olejem a pečte asi 6 minut při 180˚C, až sýr změkne a lehce se zapeče.
  3. Podávejte s čerstvým pečivem a sklenkou vína.

reklama

Související témata: caprese , mozzarella , Malá jídla , Italská kuchyně