Suroviny
- hrášek (čerstvý nebo mražený ) 300 g
- máslo 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- mléko 200 ml
- muškátový oříšek
- cukr 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- Do hrnce dejte vařit osolenou vodu, až začne vřít, nasypte do ní hrášek (čerstvý vařte do změknutí, mražený stačí projít varem).
- Pak ho slijte a propláchněte v cedníku ledovou vodou, aby i zachoval krásnou zelenou barvu.
- Do hrnce dejte rozpustit máslo. Krátce na něm orestujte najemno nasekanou bílou část jarní cibulky.
- Teď vše zaprašte hladkou moukou a asi minutu společně smažte. Nyní jíšku zalijte mlékem a prošlehejte, aby se mouka v mléce rozpustila a vytvořila hladkou omáčku.
- Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek, přidejte cukr a dle chuti ji dosolte. Nakonec přidejte hrášek a vše smíchejte dohromady.
- Na závěr si připravte smaženky. Bílý rohlík nakrájejte na plátky, vejce rozmíchejte v hlubokém talíři s trochou mléka a špetkou soli.
- Plátky rohlíků ve vaječné směsi krátce namočte z obou stran, aby rohlíky směs příliš nenasákly, jen jí byly obalené.
- Ihned je smažte na pánvi na trošce oleje z obou stran.
Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře 2 Zdroj: Coolinářka