Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře

Moje hodnocení
14x

Znáte zadělávaný hrášek? Pro Coolinářku je to nejoblíbenější jídlo z dětství! Rychlý a snadný recept, který se hodí jako hlavní jídlo, ale s klidem zastane i chutnou přílohu. Vyzkoušejte!

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • čerstvý nebo mražený hrášek 300 g
  • máslo 1 lžíce
  • jarní cibulka 1 ks
  • hladká mouka 1 lžíce
  • mléko 200 ml
  • muškátový oříšek
  • cukr 1 lžička
  • sůl

Smaženky

  • rohlíky 2 ks
  • vejce 1 ks
  • mléko 100 ml
  • špetka soli
  • olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte vařit osolenou vodu, až začne vřít, nasypte do ní hrášek (čerstvý vařte do změknutí, mražený stačí projít varem).
  2. Pak ho slijte a propláchněte v cedníku ledovou vodou, aby i zachoval krásnou zelenou barvu.
  3. Do hrnce dejte rozpustit máslo. Krátce na něm orestujte najemno nasekanou bílou část jarní cibulky.
  4. Teď vše zaprašte hladkou moukou a asi minutu společně smažte. Nyní jíšku zalijte mlékem a prošlehejte, aby se mouka v mléce rozpustila a vytvořila hladkou omáčku.
  5. Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek, přidejte cukr a dle chuti ji dosolte. Nakonec přidejte hrášek a vše smíchejte dohromady.
  6. Na závěr si připravte smaženky. Bílý rohlík nakrájejte na plátky, vejce rozmíchejte v hlubokém talíři s trochou mléka a špetkou soli.
  7. Plátky rohlíků ve vaječné směsi krátce namočte z obou stran, aby rohlíky směs příliš nenasákly, jen jí byly obalené.
  8. Ihned je smažte na pánvi na trošce oleje z obou stran.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty