Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře
Znáte zadělávaný hrášek? Pro Coolinářku je to nejoblíbenější jídlo z dětství! Rychlý a snadný recept, který se hodí jako hlavní jídlo, ale s klidem zastane i chutnou přílohu. Vyzkoušejte!
do 30 minut
Suroviny
- čerstvý nebo mražený hrášek 300 g
- máslo 1 lžíce
- jarní cibulka 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- mléko 200 ml
- muškátový oříšek
- cukr 1 lžička
- sůl
Smaženky:
- rohlíky 2 ks
- vejce 1 ks
- mléko 100 ml
- špetka soli
- olej 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do hrnce dejte vařit osolenou vodu, až začne vřít, nasypte do ní hrášek (čerstvý vařte do změknutí, mražený stačí projít varem).
- Pak ho slijte a propláchněte v cedníku ledovou vodou, aby i zachoval krásnou zelenou barvu.
- Do hrnce dejte rozpustit máslo. Krátce na něm orestujte najemno nasekanou bílou část jarní cibulky.
- Teď vše zaprašte hladkou moukou a asi minutu společně smažte. Nyní jíšku zalijte mlékem a prošlehejte, aby se mouka v mléce rozpustila a vytvořila hladkou omáčku.
- Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek, přidejte cukr a dle chuti ji dosolte. Nakonec přidejte hrášek a vše smíchejte dohromady.
- Na závěr si připravte smaženky. Bílý rohlík nakrájejte na plátky, vejce rozmíchejte v hlubokém talíři s trochou mléka a špetkou soli.
- Plátky rohlíků ve vaječné směsi krátce namočte z obou stran, aby rohlíky směs příliš nenasákly, jen jí byly obalené.
- Ihned je smažte na pánvi na trošce oleje z obou stran.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.