Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře
Zdroj: Coolinářka
Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře
Zdroj:
Coolinářka
Znáte zadělávaný hrášek? Pro Coolinářku je to nejoblíbenější jídlo z dětství! Rychlý a snadný recept, který se hodí jako hlavní jídlo, ale s klidem zastane i chutnou přílohu. Vyzkoušejte!
Postup přípravy
-
Do hrnce dejte vařit osolenou vodu, až začne vřít, nasypte do ní hrášek (čerstvý vařte do změknutí, mražený stačí projít varem).
-
Pak ho slijte a propláchněte v cedníku ledovou vodou, aby i zachoval krásnou zelenou barvu.
-
Do hrnce dejte rozpustit máslo. Krátce na něm orestujte najemno nasekanou bílou část jarní cibulky.
-
Teď vše zaprašte hladkou moukou a asi minutu společně smažte. Nyní jíšku zalijte mlékem a prošlehejte, aby se mouka v mléce rozpustila a vytvořila hladkou omáčku.
-
Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek, přidejte cukr a dle chuti ji dosolte. Nakonec přidejte hrášek a vše smíchejte dohromady.
-
Na závěr si připravte smaženky. Bílý rohlík nakrájejte na plátky, vejce rozmíchejte v hlubokém talíři s trochou mléka a špetkou soli.
-
Plátky rohlíků ve vaječné směsi krátce namočte z obou stran, aby rohlíky směs příliš nenasákly, jen jí byly obalené.
-
Ihned je smažte na pánvi na trošce oleje z obou stran.
Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře 2
Zdroj: Coolinářka
Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře 2
Zdroj:
Coolinářka