Zadělávaný hrášek: rychlá a jednoduchá večeře

Moje hodnocení
17x

Znáte zadělávaný hrášek? Pro Coolinářku je to nejoblíbenější jídlo z dětství! Rychlý a snadný recept, který se hodí jako hlavní jídlo, ale s klidem zastane i chutnou přílohu. Vyzkoušejte!

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Smaženky

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte vařit osolenou vodu, až začne vřít, nasypte do ní hrášek (čerstvý vařte do změknutí, mražený stačí projít varem).
  2. Pak ho slijte a propláchněte v cedníku ledovou vodou, aby i zachoval krásnou zelenou barvu.
  3. Do hrnce dejte rozpustit máslo. Krátce na něm orestujte najemno nasekanou bílou část jarní cibulky.
  4. Teď vše zaprašte hladkou moukou a asi minutu společně smažte. Nyní jíšku zalijte mlékem a prošlehejte, aby se mouka v mléce rozpustila a vytvořila hladkou omáčku.
  5. Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek, přidejte cukr a dle chuti ji dosolte. Nakonec přidejte hrášek a vše smíchejte dohromady.
  6. Na závěr si připravte smaženky. Bílý rohlík nakrájejte na plátky, vejce rozmíchejte v hlubokém talíři s trochou mléka a špetkou soli.
  7. Plátky rohlíků ve vaječné směsi krátce namočte z obou stran, aby rohlíky směs příliš nenasákly, jen jí byly obalené.
  8. Ihned je smažte na pánvi na trošce oleje z obou stran.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty