návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vysoký roštěnec na grilu s chimichurri salsou a pečenou čekankou

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 30 minut
Vysoký roštěnec na grilu s chimichurri salsou a pečenou čekankou
Autor: Pohostinec Monarch Vysoký roštěnec na grilu s chimichurri salsou a pečenou čekankou
Jan Volšička, šéfkuchař restaurace Pohostinec Monarch, se s vámi podělí o recept na grilovaný steak, který je lehký, svěží a výborně se hodí právě na léto a grilovací sezonu, která je v plném proudu. Jako přílohu vyzkoušejte netradiční grilované čekankové puky a osvěžující salsu chimichurri.

Postup

  1. STEAKY: Gril rozpalte na 300 °C, steaky v pokojové teplotě před grilováním osušte, osolte, opečte asi 3 minuty z každé strany a pak je nechte 20 minut odpočívat, aby maso zkřehlo. Steaky nezakrývejte alobalem, nechte je volně ležet na prkénku nebo talíři. Pokud chcete maso opepřit, udělejte to až po grilování, jinak se koření zbytečně přepaluje.
  2. CHIMICHURRI: Jedná se spíše o salsu než omáčku. Všechny ingredience nasekejte najemno, smíchejte s olivovým olejem, octem a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a nechte v lednici alespoň 1 hodinu odležet.
  3. ČEKANKA: Čekankové puky rozřízněte napůl, pokapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a nechte alespoň 15 minut odležet. Potom je v rychlosti opečte na grilu (asi 2 minuty z každé strany) a podávejte společně s masem a chimichurri salsou.
Vysoký roštěnec na grilu s chimichurri salsou a pečenou čekankou
Autor: Pohostinec Monarch Vysoký roštěnec na grilu s chimichurri salsou a pečenou čekankou

Pohostinec Monarch

Restaurace, která sídlí v samém srdci Prahy, v ulici Na Perštýně, nabízí posezení v jedinečném interiéru a u dobrého jídla. Kuchyně je česká tradiční, vaří se především z lokálních surovin, ale najdete zde i prvky moderní gastronomie a jejich specialitou jsou určitě steaky. Na vše dohlíží šéfkuchař Jan Volšička, kterého můžete sledovat při práci díky otevřené kuchyni, a odnést si tak další gastronomický zážitek.

Pohostinec Monarch má otevřeno denně od 11.30 do 23 hodin, připravuje týdenní obědové menu a stálou nabídku jídel à la carte v ceně jídel většinou mezi 170–380 Kč.

Více informací najdete na webu restaruace: www.monarch.cz, kde si můžete zároveň udělat online rezervaci.

Pohostinec Monarch
Autor: Pohostinec Monarch Pohostinec Monarch
Související témata: čekanka , hovězí steak , Hlavní jídla