Suroviny
- vysoký roštěnec (steaky z vysokého roštěnce, o minimální hmotnosti 250 g) 4 ks
Čekanka
- červené čekankové puky 4 ks
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Chimichurri
- olivový olej 150 ml
- červený vinný ocet 70 ml
- česnek 2 stroužky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- červené chilli papričky 1 ks
- citronová šťáva z 1 citronu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- STEAKY: Gril rozpalte na 300 °C, steaky v pokojové teplotě před grilováním osušte, osolte, opečte asi 3 minuty z každé strany a pak je nechte 20 minut odpočívat, aby maso zkřehlo. Steaky nezakrývejte alobalem, nechte je volně ležet na prkénku nebo talíři. Pokud chcete maso opepřit, udělejte to až po grilování, jinak se koření zbytečně přepaluje.
- CHIMICHURRI: Jedná se spíše o salsu než omáčku. Všechny ingredience nasekejte najemno, smíchejte s olivovým olejem, octem a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a nechte v lednici alespoň 1 hodinu odležet.
- ČEKANKA: Čekankové puky rozřízněte napůl, pokapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a nechte alespoň 15 minut odležet. Potom je v rychlosti opečte na grilu (asi 2 minuty z každé strany) a podávejte společně s masem a chimichurri salsou.
Pohostinec Monarch
Restaurace, která sídlí v samém srdci Prahy, v ulici Na Perštýně, nabízí posezení v jedinečném interiéru a u dobrého jídla. Kuchyně je česká tradiční, vaří se především z lokálních surovin, ale najdete zde i prvky moderní gastronomie a jejich specialitou jsou určitě steaky. Na vše dohlíží šéfkuchař Jan Volšička, kterého můžete sledovat při práci díky otevřené kuchyni, a odnést si tak další gastronomický zážitek.
Pohostinec Monarch má otevřeno denně od 11.30 do 23 hodin, připravuje týdenní obědové menu a stálou nabídku jídel à la carte v ceně jídel většinou mezi 170–380 Kč.
Více informací najdete na webu restaruace: www.monarch.cz, kde si můžete zároveň udělat online rezervaci.