Suroviny
- těstoviny (vermicelli) 400 g
- kuřecí játra 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- červená cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- koňak 50 ml
- chilli papričky 1 ks
- bobkový list 3 ks
- smetana 100 ml
- drcená rajčata 1 plechovka
- rajčata 3 ks
- kuřecí vývar 300 ml
- cukr 1 lžíce
- bazalka 1 trs
- parmazán
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu.
- Spařte rajčata ve vroucí vodě, nechte zchladnout a oloupejte. Rozčtvrťte rajčata, vyjměte semínka a nakrájejte na plátky.
- Ve velké pánvi orestujte na oleji jatýrka s česnekem, cibulí a chilli papričkou pokrájenou na plátky. Přidejte koňak, nechte vyvařit a přidejte drcaná rajčata společně s vývarem.
- Přidejte do omáčky bobkový list, osolte, opepřete, přidejte cukr a nechte provařit na středním plameni okolo 10 minut.
- Přidejte smetanu, pokrájená rajčata a nahrubo nasekanou bazalku.
- Vermicelli mohou být přidány do omáčky nebo podávány jako příloha. Jednotlivé porce dozdobte parmazánem.