Vepřové chow mein

Moje hodnocení
8x

Chutné a mnohotvárné jídlo je už po léta stálicí nejen americko-čínské kuchyně – vyzkoušejte u nás málo známou variaci „číny“ a bezpochyby ji zařadíte do repertoáru už navždycky.

4 porce
60 minut
čínská

Suroviny

  • rostlinný olej 1 lžíce
  • středně velká cibule, nakrájená 1 ks
  • česnek, rozdrcený 2 stroužky
  • mleté vepřové maso (nebo směs s hovězím) 600 g
  • mrkev, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky 1 ks
  • hladká mouka 1 lžíce
  • hovězí vývar 250 ml
  • čínské vaječné nudle 350 g
  • čínské zelí pak choi, nakrájené na nudličky 1 svazek
  • mražený hrášek 1 hrst
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • ústřicová omáčka 60 ml
  • čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte na středně vysokém stupni olej. Přidejte cibuli a česnek, promíchávejte a smažte asi 3 minuty nebo až cibule zvláční. Pak přidejte maso. Smažte a promíchávejte, aby se netvořily hrudky, 8 až 10 minut nebo až maso zhnědne a bude propečené.
  2. Přidejte mrkev a smažte 5 minut, až mrkev změkne. Přidejte mouku, promíchávejte a smažte 1 minutu. Vmíchejte vývar, směs opepeřete a uveďte do varu. Příkon snižte na středně nízký. Za občasného promíchávání vařte 10 minut nebo až omáčka lehce zhoustne.
  3. Připravte nudle podle návodu na obalu, obvykle se jen nechají namočené v horké vodě. Až změknou, sceďte je.
  4. K masu přidejte nakrájené zelí, sójovou a ústřicovou omáčku. Povařte 3 minuty, až zelí zavadne a hrášek změkne. Pak vmíchejte nudle a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty