redakce Prima FRESH

Vepřové chow mein

Moje hodnocení
14x

Chutné a mnohotvárné jídlo je už po léta stálicí nejen americko-čínské kuchyně – vyzkoušejte u nás málo známou variaci „číny“ a bezpochyby ji zařadíte do repertoáru už navždycky.

4 porce
60 minut
čínská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte na středně vysokém stupni olej. Přidejte cibuli a česnek, promíchávejte a smažte asi 3 minuty nebo až cibule zvláční. Pak přidejte maso. Smažte a promíchávejte, aby se netvořily hrudky, 8 až 10 minut nebo až maso zhnědne a bude propečené.
  2. Přidejte mrkev a smažte 5 minut, až mrkev změkne. Přidejte mouku, promíchávejte a smažte 1 minutu. Vmíchejte vývar, směs opepeřete a uveďte do varu. Příkon snižte na středně nízký. Za občasného promíchávání vařte 10 minut nebo až omáčka lehce zhoustne.
  3. Připravte nudle podle návodu na obalu, obvykle se jen nechají namočené v horké vodě. Až změknou, sceďte je.
  4. K masu přidejte nakrájené zelí, sójovou a ústřicovou omáčku. Povařte 3 minuty, až zelí zavadne a hrášek změkne. Pak vmíchejte nudle a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty