Suroviny
- vepřová žebra 1,5 kg
- česnek 2 stroužky
- zázvor 3 cm
- kari koření 2 lžičky
- koření pěti vůní 2 lžičky
- sójová omáčka 2 lžíce
- sherry 2 lžíce
- med 2 lžíce
Postup přípravy
- Žebírka naporcujte na jednotlivé kousky – rozkrojte je mezi kostmi.
- Česnek rozdrťte nebo najemno nasekejte, zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi v míse.
- Žebírka rozložte na velký talíř nebo do pekáčku, přelijte je marinádou a dobře promíchejte, aby byla ze všech stran obalená. Zakryjte a nechte odležet na chladném místě minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc.
- Před pečením žebírka ještě jednou promíchejte a obalte v marinádě a poté je rozprostřete na plech či pekáč v jedné vrstvě.
- V troubě předehřáté na 180 ˚C je pečte 50 minut až 1 hodinu, občas je otočte a potírejte marinádou, dokud krásně nezezlátnou a nebudou opečená. Servírujte horké.