návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Vepřová pečeně na pivu

8 porcí
do 2 hodin
Vepřová pečeně na pivu
Vepřová pečeně na pivu Autor: isifa.com
Tradiční pečínka nikdy nezklame. Vyzkoušejte ji tentokrát ale netradičně připravit.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do hrnce dejte maso, pivo a koření, přiveďte k varu a nechte 30 minut probublávat. Potom nechte vychladnout.
  2. Vyndejte maso z hrnce, ořízněte přebývající kůži a tuk, ostrým nožem maso nařízněte křížem krážem. Pekáč vymažte olejem, na dno položte cibuli a na ní maso. Zakryjte pokličkou nebo fólií a pečte 40 minut na 160 °C, potom zvyšte teplotu na 180 °C.
  3. Vyšlehejte dohromady všechny ingredience na potírání. Mašlovačkou naneste směs na maso ze všech stran a pečte odkryté dalších asi 20 minut. Potom vyndejte pekáč z trouby, potřete maso zbývající směsí a pečte ještě 20 minut. Kontrolujte, zda se maso nebo šťáva nepřipékají.
  4. PRIMA TIP: Kdyby to vypadalo, že se šťáva začne připékat, přidejte do pekáče ještě další tekutinu.
Reklama

Vepřová pečeně na pivu Foto: isifa.com

Vepřová pečeně na pivu. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama