Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ryba po thajsku s restovaným česnekem

4 porce
do 30 minut
Ryba po thajsku s restovaným česnekem
Ryba po thajsku s restovaným česnekem Autor: kuchařka Česnek
Rybí filet přímo svádí k experimentování s bylinkami a kořením. Připravte si ho nejzdravějším a vlastně i nejchutnějším způsobem – upečte ho v páře nebo v troubě s pálivou chilli papričkou a rybí omáčkou, která nahradí sůl, a na závěr ozdobte křupavým restovaným česnekem.
Reklama

Podávejte s rýží a listovým salátem nebo dušeným špenátem či pak choi salátem.

Další zajímavé podzimí recepty s vůní česneku najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH

Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Citronovou trávu zbavte tuhé vnější slupky a nasekejte ji nadrobno. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte ji nadrobno.
  2. Rybu položte kůží dolů do mělké zapékací nádoby nebo pekáče. Smíchejte 1 lžíci oleje, rybí omáčku, šalotku, chilli papričku a citronovou trávu. Opepřete a směsí rovnoměrně přelijte filet. Pečte v předehřáté troubě 10–15 minut doměkka a dozlatova.
  3. Česnek oloupejte a podélně nakrájejte na tenké plátky. V malém pánvi rozehřejte zbylý olej, vsypte do něj plátky česneku a orestujte je dozlatohněda. Pozor, ať se nepřipálí a nezhořkne. Horkým olejem s orestovaným česnekem polijte rybu a ihned podávejte.
Reklama

Ryba po thajsku s restovaným česnekem  Foto: Ryba po thajsku s restovaným česnekem , Foto: kuchařka Česnek

Česnek
Jenny Linford

Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže.

Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou. V této knize naleznete jak prostá a vydatná jídla s uzeným česnekem, tak exotičtější a neotřelé pokrmy využívající medvědí česnek. Osvojte si a rozpoutejte sílu této zázračné ingredience.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: bez lepku , Hlavní jídla , Thajská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama