Suroviny
- jahody (čerstvé ) 300 g
- rebarbora 200 g
- cukr 2 lžíce
- voda 100 ml
- bílý jogurt (např. Hollandia) 250 g
Článek
25 nápadů, jak proměnit sladké jahody v neodolatelné dobroty
Kdo by nemiloval sladké jahody? Každý rok trpělivě čekáme, až se pole začervenají a my si můžeme vychutnat na slunci dozrálé české jahody. Jsou neskutečně lahodné samy o...
Postup přípravy
- Nejprve očistěte ovoce. Jahody zbavte stopek, rebarboru oloupejte, pokrájejte na menší kousky a vše vložte do hrnce.
- Přidejte vodu s cukrem a pomalu vařte (cca 10–15 minut) do změknutí. Následně směs rozmixujte ponorným mixérem tak, abyste dosáhli hladké konzistence přesnídávky. Nechte zchladnout a přesuňte do lednice.
- Nakonec přesnídávku rozdělte do skleniček, navrch přidejte jogurt (ti, kdo mají mlsné jazýčky, si ho mohou přisladit) a ozdobte praženými ovesnými vločkami, kousky jahod, rebarbory a snítkou máty. Přesnídávku si nejlépe vychutnáte vychlazenou.
PRIMA TIP: Krátce nasucho opražené ovesné vločky získají lehkou oříškovou chuť a dodají přesnídávce nádech elegance.