návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jahodovo-rebarborová přesnídávka

Hodnoceno: 0x
3 porce
do 30 minut
Jahodovo-rebarborová přesnídávka
Autor: archiv Hollandia Jahodovo-rebarborová přesnídávka
Jahody a rebarbora spolu dokonale ladí, což dokazují v různých koláčích. Pokud budete mít přebytky ze zahrádky, zkuste místo klasických zavařenin připravit tuto lahodnou přesnídávku. Jemný krém můžete doplnit nakyslým jogurtem a křupavou posypkou a rázem máte výtečný lehký dezert.

Článek

Jahodový raw cheesecake  Foto:

25 nápadů, jak proměnit sladké jahody v neodolatelné dobroty

Kdo by nemiloval sladké jahody? Každý rok trpělivě čekáme, až se pole začervenají a my si můžeme vychutnat na slunci dozrálé české jahody. Jsou neskutečně lahodné samy o...

Suroviny (3 porce)

Postup

  1. Nejprve očistěte ovoce. Jahody zbavte stopek, rebarboru oloupejte, pokrájejte na menší kousky a vše vložte do hrnce.
  2. Přidejte vodu s cukrem a pomalu vařte (cca 10–15 minut) do změknutí. Následně směs rozmixujte ponorným mixérem tak, abyste dosáhli hladké konzistence přesnídávky. Nechte zchladnout a přesuňte do lednice.
  3. Nakonec přesnídávku rozdělte do skleniček, navrch přidejte jogurt (ti, kdo mají mlsné jazýčky, si ho mohou přisladit) a ozdobte praženými ovesnými vločkami, kousky jahod, rebarbory a snítkou máty. Přesnídávku si nejlépe vychutnáte vychlazenou.

PRIMA TIP: Krátce nasucho opražené ovesné vločky získají lehkou oříškovou chuť a dodají přesnídávce nádech elegance.