Pokud máte gril s víkem, nenechte si ujít příležitost vyzkoušet tuto lahůdku. Šťavnatá pečená krkovička prošpikovaná stroužky česneku se bude vyjímat i na slavnostní tabuli. A k tomu svěží a křupavý salát z červené řepy a jablíčka. Zkrátka dokonalá souhra v podání Zdeňka Pohlreicha...
Postup přípravy
-
Krkovici našpikujeme polovičním množstvím oloupaných česnekových stroužků, pořádně nasolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přendáme na připravený alobal, obsypeme zbylým česnekem a zalijeme olivovým olejem, zabalíme dvojitě do alobalu, aby nic z balíčku neuniklo, a dáme na rozpálený gril pod poklici grilovat asi na 40 minut za občasného otáčení.
-
Hotové maso vyjmeme z grilu a necháme minimálně 10 minut odpočívat zabalené v alobalu. Poté krájíme přes vlákno, aby krásně vyniklo česnekové mramorování. Podáváme se salátem z červené řepy.
-
Na salát oloupeme červenou řepu a nastrouháne ji syrovou do mísy, přidáme sekanou jarní cibulku a na malé kousky nakrájené červené jablko, citronovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme a zlehka dosladíme dle chuti a dobře promícháme. Můžeme přidat čerstvé bylinky dle libosti.
Vepřová krkovice s česnekem
Vepřová krkovice s česnekem