Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy
Pokud máte gril s víkem, nenechte si ujít příležitost vyzkoušet tuto lahůdku. Šťavnatá pečená krkovička prošpikovaná stroužky česneku se bude vyjímat i na slavnostní tabuli. A k tomu svěží a křupavý salát z červené řepy a jablíčka. Zkrátka dokonalá souhra v podání Zdeňka Pohlreicha...
do 1 hodiny
4–6 porce
Postupujte podle videoreceptů z pořadu Rozpal to, šéfe!
Suroviny (4–6 porce)
- vepřová krkovice vcelku, bez kosti 750 g
- Česnek 1 celá palice
- Olivový olej
- kmín celý
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Salát:
- velká červená řepa 3 ks
- Olivový olej
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- cukr krupice
- červené jablko 1 ks
- Citron
- jarní cibulka 1 svazek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krkovici našpikujeme polovičním množstvím oloupaných česnekových stroužků, pořádně nasolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přendáme na připravený alobal, obsypeme zbylým česnekem a zalijeme olivovým olejem, zabalíme dvojitě do alobalu, aby nic z balíčku neuniklo, a dáme na rozpálený gril pod poklici grilovat asi na 40 minut za občasného otáčení.
- Hotové maso vyjmeme z grilu a necháme minimálně 10 minut odpočívat zabalené v alobalu. Poté krájíme přes vlákno, aby krásně vyniklo česnekové mramorování. Podáváme se salátem z červené řepy.
- Na salát oloupeme červenou řepu a nastrouháne ji syrovou do mísy, přidáme sekanou jarní cibulku a na malé kousky nakrájené červené jablko, citronovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme a zlehka dosladíme dle chuti a dobře promícháme. Můžeme přidat čerstvé bylinky dle libosti.
Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy. Foto: Alena Hrbková