zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Veganské cizrnové omeletky se zeleninou
Autor: Kuchařka na celý rok Veganské cizrnové omeletky se zeleninou

Veganské cizrnové omeletky se zeleninou

Hodnoceno: 4x
Veselé omeletky z cizrnové mouky, které nelze nemilovat. Září barevnou zeleninou a jsou krásně křupavé, a přesto pořád zdravé a bez lepku i bez laktózy. Dopřát si je tak může každý a upravit je podle svých chuťových preferencí nebo momentální sklizně.
do 30 minut
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Omeletky:

Postup

  1. Cizrnovou mouku promíchejte s černou solí, kurkumou a pepřem, přilijte vodu a rozmíchejte dohladka. Nechte pár minut odležet. 
  2. Mezitím oloupejte šalotku, očistěte žampiony a nakrájejte obojí nadrobno. Rajčata rozkrojte na čtvrtiny. 
  3. V pánvi rozehřejte polovinu oleje, poklaďte polovinou zeleniny a pečte půl minuty. Obraťte všechny kousky a zalijte je polovinou těsta z cizrnové mouky nebo zeleninu sdružte do menších kruhů a vlijte těsto na ni do tvaru lívanců. Opékejte zhruba 2 minuty, až spodní strana zpevní a vrchní vrstva začne zasychat, a pak obraťte. Osmažte z druhé strany dozlatova. Stejným způsobem připravte zbylé omeletky. 
  4. Upečené omeletky podávejte s čerstvým salátem, pečivem a sojanézou. 

PRIMA TIP: Černá sůl, zvaná též kala namak, se těží v sopečných oblastech v Pákistánu, Indii a Nepálu. Černou barvu má kvůli vyššímu obsahu železa a protože je surová, nijak neupravovaná. Pro její chuť podobnou vejcím se často používá ve veganské kuchyni. 

Veganské cizrnové omeletky se zeleninou
Autor: Kuchařka na celý rok Veganské cizrnové omeletky se zeleninou

reklama

Kuchařka na celý rok
Marie Donajová

Blogerka MaruškaVEG píše a fotí už pět let veganské recepty a rozhodla se 68 nejoblíbenějších poskládat do Kuchařky na celý rok. Rozdělila je podle surovin do čtyř ročních období a doplnila kapitolami o kvašení, klíčení a zavařování a obsáhlým pojednáním o rostlinné stravě i praktickými tipy z každodenního vaření veganských pokrmů v rodině s dítětem. Veganství ukazuje jako pestrobarevný jídelníček plný surovin, které si snadno vypěstujete na zahradě nebo koupíte v běžném obchodě. Vegansky vařit a jíst tak můžete od rána do večera, a dokonce i o Vánocích. A že to není nuda, nebo jen zrní a tofu, se přesvědčíte už pouhým prolistováním, tak lákavé jsou všechny fotky. 

Knihu zakoupíte s 15% slevou s kódem FRESH15 na webu www.shop-maruskaveg.cz

Související témata: cizrna , veganské recepty , omeleta , Malá jídla