Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Zdroj: FTV Prima
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Zdroj:
FTV Prima
V druhém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich hovězí jazyk s lehkou přílohou z vařených brambor s kořenovou zeleninou. Jazyk je skvělá surovina, má příjemnou strukturu a jemnou chuť, která vynikne v této jednoduché úpravě trochu podobné přípravě Tafelspitzu.
Postup přípravy
-
Jazyk vložte do kastrolu a zalijte asi 2 litry vody. Řádně osolte, přidejte nové koření, pepř a hvězdičku badyánu. S masem dejte vařit také na velké kusy nakrájenou mrkev, petržel, cibuli a řapíkatý celer. Stejně jako běžný vývar přiveďte vše k varu, pak stáhněte plamen na na minimum a vařte doměkka. Uvařený jazyk přesuňte do ledové lázně, aby se dal lépe oloupat. Kůži vyhoďte a jazyk vraťte do vývaru.
-
Brambory oloupejte a zvlášť uvařte. Hotové je nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Nasekejte k nim kapary a ančovičky. Přidejte nasekané čerstvé bylinky a část nakrájené zeleniny z vývaru. Zakápněte vinným octem, dvěma lžičkami horkého vývaru a olivovým olejem. Promíchejte.
-
Dvě lžíce ajvaru promíchejte s nasekanými bylinkami. Opepřete, osolte a přidejte olivový olej.
-
Jazyk nakrájejte na plátky, přidejte vařenou zeleninu a podlijte vše trochou vývaru. Přidejte brambory, ajvar a můžete servírovat.
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem 2
Zdroj: FTV Prima
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem 2
Zdroj:
FTV Prima