redakce Prima FRESH

Vařená sýrová pomazánka se syrečky

Moje hodnocení
8x

Vařený sýr, vlastně takový předchůdce průmyslových tavených sýrů, není neznámý ani v našich starších kuchařkách, ale pro tenhle recept jsme si zajeli do westfálských klimatických lázní Nieheim v Německu, kde se odedávna vyrábí netučný tvrdý syreček, od roku 2010 chráněný známkou původu. Kromě přímé konzumace figuruje i v tamním vařeném sýru.

4 porce
30 minut
německá

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve vyšším kastrolu pomalu zahřívejte máslo se smetanou. Přidejte syreček nakrájený na kostičky a za občasného promíchání ho nechte rozpustit.
  2. Směs nechte jednou přejít varem, pak kastrol sundejte z plotýnky a vmíchejte tvaroh a kmín. Nakonec vmíchejte sodu – pozor, směs zpění a vyběhne.
  3. Vařený sýr ihned přelijte do misky a nechte přes noc v chladu.

PRIMA TIP: Tenhle domácí „taveňák“ je vynikající zejména na čerstvém tmavém chlebu. Výtečně se k němu hodí pažitka či (jarní) cibulka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty