reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vařená sýrová pomazánka se syrečky
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Vařená sýrová pomazánka se syrečky

Vařená sýrová pomazánka se syrečky

Hodnoceno: 5x
Vařený sýr, vlastně takový předchůdce průmyslových tavených sýrů, není neznámý ani v našich starších kuchařkách, ale pro tenhle recept jsme si zajeli do westfálských klimatických lázní Nieheim v Německu, kde se odedávna vyrábí netučný tvrdý syreček, od roku 2010 chráněný známkou původu. Kromě přímé konzumace figuruje i v tamním vařeném sýru.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Ve vyšším kastrolu pomalu zahřívejte máslo se smetanou. Přidejte syreček nakrájený na kostičky a za občasného promíchání ho nechte rozpustit. 
  2. Směs nechte jednou přejít varem, pak kastrol sundejte z plotýnky a vmíchejte tvaroh a kmín. Nakonec vmíchejte sodu – pozor, směs zpění a vyběhne. 
  3. Vařený sýr ihned přelijte do misky a nechte přes noc v chladu. 

PRIMA TIP: Tenhle domácí „taveňák“ je vynikající zejména na čerstvém tmavém chlebu. Výtečně se k němu hodí pažitka či (jarní) cibulka.

Vařená sýrová pomazánka se syrečky
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Vařená sýrová pomazánka se syrečky

reklama