Vánoční mini Pavlovy s perníčkovým krémem

Moje hodnocení
7x

Ano, dort Pavlova je hodně specifický dezert, který se pro svou oblíbenost často připravuje i v menších variacích. Napadlo by vás ale někdy, že tyto nadýchané pusinky můžete s přehledem připravit jako dezert pro vánoční menu? Tyto mini Pavlovy s perníčkovým krémem jsou opravdu krásné a chutné, vaši sváteční tabuli dozajista zkrášlí.

16 porcí
120 minut

Suroviny

Krém

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Cukr lehce rozmixujte, aby byl strukturou napůl mezi krupicovým a moučkovým.
  2. Troubu předehřejte na 140 °C, spodní a dolní ohřev bez horkovzduchu.
  3. Bílky dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu šlehací metla a začněte na vysoký stupeň šlehat do sněhu.
  4. Po 1 minutě začněte po lžících přidávat cukr. Vždy počkejte, až se cukr zašlehá a přidejte další lžíci.
  5. Šlehejte na skoro nejvyšší stupeň cca 10 minut, sníh by měl být lesklý a měl by tvořit ostré špičky.
  6. Nakonec ještě všlehejte škrob a vinný ocet.
  7. Nyní vyložte 2 plechy pečícím papírem.
  8. Sníh přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na plechy nastříkejte kruhové mini pavlovy.
  9. Plechy nyní vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 115 °C. Při této teplotě sušte pavlovy 90 minut.
  10. Když jsou pavlovy usušené, vyndejte plechy a nechte je vychladnout.
  11. Mezitím připravte krém – ricottu rozmixujte spolu s mascarpone, skořicí, perníkovým kořením a cukrem a smetanu vyšlehejte do tuha.
  12. Ricottu s mascarpone poté opatrně zašlehejte do smetany.
  13. Připravte si i komponenty na ozdobu – z pomeranče odkrojte kolem dokola slupku a poté vykrojte jednotlivé měsíčky. Z granátového jablka vyjměte dužinu.
  14. Krém přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou tryskou a na jednotlivé pavlovy naneste krém.
  15. Nakonec na krém položte plátek pomeranče, dužinu granátového jablka, posypte mletými pistáciemi a ozdobte rozmarýnem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty