Vánoční mini Pavlovy s perníčkovým krémem
Zdroj: Milluji
Vánoční mini Pavlovy s perníčkovým krémem
Zdroj:
Milluji
Ano, dort Pavlova je hodně specifický dezert, který se pro svou oblíbenost často připravuje i v menších variacích. Napadlo by vás ale někdy, že tyto nadýchané pusinky můžete s přehledem připravit jako dezert pro vánoční menu? Tyto mini Pavlovy s perníčkovým krémem jsou opravdu krásné a chutné, vaši sváteční tabuli dozajista zkrášlí.
Postup přípravy
-
Cukr lehce rozmixujte, aby byl strukturou napůl mezi krupicovým a moučkovým.
-
Troubu předehřejte na 140 °C, spodní a dolní ohřev bez horkovzduchu.
-
Bílky dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu šlehací metla a začněte na vysoký stupeň šlehat do sněhu.
-
Po 1 minutě začněte po lžících přidávat cukr. Vždy počkejte, až se cukr zašlehá a přidejte další lžíci.
-
Šlehejte na skoro nejvyšší stupeň cca 10 minut, sníh by měl být lesklý a měl by tvořit ostré špičky.
-
Nakonec ještě všlehejte škrob a vinný ocet.
-
Nyní vyložte 2 plechy pečícím papírem.
-
Sníh přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na plechy nastříkejte kruhové mini pavlovy.
-
Plechy nyní vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 115 °C. Při této teplotě sušte pavlovy 90 minut.
-
Když jsou pavlovy usušené, vyndejte plechy a nechte je vychladnout.
-
Mezitím připravte krém – ricottu rozmixujte spolu s mascarpone, skořicí, perníkovým kořením a cukrem a smetanu vyšlehejte do tuha.
-
Ricottu s mascarpone poté opatrně zašlehejte do smetany.
-
Připravte si i komponenty na ozdobu – z pomeranče odkrojte kolem dokola slupku a poté vykrojte jednotlivé měsíčky. Z granátového jablka vyjměte dužinu.
-
Krém přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou tryskou a na jednotlivé pavlovy naneste krém.
-
Nakonec na krém položte plátek pomeranče, dužinu granátového jablka, posypte mletými pistáciemi a ozdobte rozmarýnem.
Vánoční mini Pavlovy s perníčkovým krémem 2
Zdroj: Milluji
Vánoční mini Pavlovy s perníčkovým krémem 2
Zdroj:
Milluji