Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vajíčková pomazánka s avokádem
Pomazánku z vajíček zná snad každý a existuje nespočet variací, jak si ji můžete dopřát. V mnoha receptech se používá majonéza, ale co když chcete mít svojí oblíbenou vajíčkovku trochu zdravější? Sáhněte po avokádu a vyzkoušejte dnešní recept.
do 10 minut
Suroviny
- vejce uvařená natvrdo 3–4 ks
- menší zralá avokáda 2 ks
- paprika 1/3 ks
- citronová šťáva 1 lžička
- pažitka
- sůl, pepř
- chilli vločky (nemusí být)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Uvařená vejce rozkrojte napůl, vyjměte žloutek a dejte ho do mixéru nebo kutru.
- Ke žloutkům přidejte oloupaná avokáda, citronovou šťávu, trochu soli a pepře.
- Vše rozmixujte dohladka.
- Vaječné bílky nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak papriku.
- Nakrájené bílky smíchejte s avokádovou směsí a přidejte nasekanou pažitku
- Dle chuti pomazánku osolte a opeřete.
- Servírujte s pečivem, případně posypané chilli vločkami.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.