reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Bombardino
Spouštím video za 5s.

Vyzkoušejte recept na italské Bombardino

Hodnoceno: 25x
Bombardino se narodilo roku 1974 v italském Livignu a od té doby jeho věhlas nepominul, nýbrž roste do výšin italských vrcholků. Až si budete chtít připomenout svou báječnou zimní dovolenou, tak víte co...
do 10 minut
1 porce

reklama

Legenda praví, že restauratér zvaný Il Genovese připravoval před 36 lety ve své horské chatě hostům něco na zahřátí. Jeden z nich se ovšem nechtěl spokojit s tím, co zná, a žádal vynalézavého majitele, aby mu připravil něco extra! Ten ze dvou studených alko drinků a pod vlivem chvilkové inspirace připravil jeden teplý nápoj. Host, který pil Bombardino ve světové premiéře, vykřikl nadšením: „Je to bomba!“ 
A od té doby se na dolomitských vršcích nezahřívají lyžaři jen sluncem a sportem. Až dodnes.

Suroviny (1 porce)

reklama

Postup

  1. Jde to velmi snadno. Vaječný koňak s whisky zahřejete s mlékem. Přitom nesmíte překročit teplotní hranici 80 °C, tekutina nesmí vřít.
  2. Poté nalévejte do hrníčků, zdobte šlehačkou a usmívejte se ještě víc.

S Italem v kuchyni II.S Italem v kuchyni II.

 

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Sledujte celou epizodu

reklama

reklama