Suroviny
- vaječný koňak 100 ml
- mléko 40 ml
- whisky 40 ml
- šlehačka (na ozdobení)
Legenda praví, že restauratér zvaný Il Genovese připravoval před 36 lety ve své horské chatě hostům něco na zahřátí. Jeden z nich se ovšem nechtěl spokojit s tím, co zná, a žádal vynalézavého majitele, aby mu připravil něco extra! Ten ze dvou studených alko drinků a pod vlivem chvilkové inspirace připravil jeden teplý nápoj. Host, který pil Bombardino ve světové premiéře, vykřikl nadšením: „Je to bomba!“ A od té doby se na dolomitských vršcích nezahřívají lyžaři jen sluncem a sportem. Až dodnes.
Postup přípravy
- Jde to velmi snadno. Vaječný koňak s whisky zahřejete s mlékem. Přitom nesmíte překročit teplotní hranici 80 °C, tekutina nesmí vřít.
- Poté nalévejte do hrníčků, zdobte šlehačkou a usmívejte se ještě víc.
A pokud potřebujete zahřát, připravte si lahodné svařené víno podle videoreceptu