Tato polévka se po silvestrovských oslavách velmi osvědčila. Stačí využít vývar z přípravy uzeného, k tomu několik krup, které doma najde každý, kdo vařil kubu, a skvělý vyprošťovák je na světě. A ten se hodí nejen na Nový rok :)
Uzené maso dejte spolu se 2 litry vody, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem do většího hrnce a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, mírně stáhněte plamen a nechte následujících 45–60 minut jemně probublávat.
Mezitím uvařte podle návodu kroupy. Jakmile je uzené uvařené, vyndejte maso z vývaru, zabalte ho do alobalu a vývar přeceďte přes jemný cedník. Do čistého vývaru přidejte nakrájené brambory, mrkev, 2 celé stroužky česneku a nechte zhruba 10 minut vařit. Poté do polévky přidejte utřený česnek, kroupy, natrhané nebo nakrájené uzené maso a majoránku, kterou promněte mezi prsty. Nechte krátce na mírném ohni provařit. Na závěr podle chuti osolte, opepřete a posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz
V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.
Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.