Tyčinky s olivovým olejem

Moje hodnocení
0x

Tyčinky jsou úžasné na jakoukoliv oslavu, jako dárek či pro běžný večer se sklenkou vína. :)

1 porce
30 minut

Suroviny

  • hladká mouka 1 kg
  • droždí na 1 kg mouky 1 pytlíček nebo 1 kostka droždí
  • voda 600 ml
  • olivový olej 6 lžic
  • cukr 1 lžička
  • sůl 3 lžičky
  • sušený nebo čerstvý tymián 1/2 balení/1 hrst

Postup přípravy

  1. Do velké, opravdu velké mísy nasypte všechny ingredience a buď zapojte robota, své ruce a nebo manžela, tak to dělám já. A hněťte. Maminka mi vždy říkávala, že těsto je hotové, když se v něm tvoří nepravidelné bublinky.
  2. Poté vezměte druhou mísu a nalijte do ní vařící vodu. Mísu s těstem postavte na ni, přikryjte utěrkou a nechte kynout.
  3. Když je těsto vykynuté, posypte vál hladkou moukou a část těsta na něj položte. Poté válečkem vyválejte placku cca 1 cm tlustou a pokrájejte na cca 1 centimetrové proužky.
  4. Přendejte na plech, potřete vlažnou vodou, posypte lehce solí, nechte ještě chvilku vykynout a vložte do trouby na nejprve 140 °C. Po 10 minutách na 160 °C.
  5. Pečte celkem 30 minut, ale hlídejte, tyčinky musí být krásně zlatavé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty