Třešňový clafoutis - nadýchaný francouzský dezert s minimem mouky

Moje hodnocení
3x

Moučník ke kávě nemůže chybět snad při žádné příležitosti. Vyměňte známý borůvkový koláč za tuto třešňovou delikatesu. Clafoutis v sobě skrývá minimum mouky, ale hromadu chuti.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu vymažte máslem.
  2. Na dno formy dejte omyté třešně zbavené stopky, lepší jsou vypeckované.
  3. Do mísy dejte vajíčka, žloutky, cukr a vše krátce prošlehejte, poté přidejte sůl, vanilku, smetanu, mléko a mouku a vše přošlehejte dohladka.
  4. Nakonec vmíchejte třešňovici (můžete ji vynechat, ale moučníku dodá lepší chuť).
  5. Vznikne velice řídké těsto, kterým zalijte třešně a dejte do předehřáté trouby péct na zhruba 45 minut.
  6. Upečený moučník pocukrujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty