Tradiční guláš z hovězí kližky
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Tradiční guláš z hovězí kližky
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví
Pro přípravu dobrého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozvaří a guláš krásné zahustí bez použití mouky. Plnou chuť doladí koření, česnek a trochu protlaku. V jednoduchosti je prostě síla!
Postup přípravy
-
Kližku nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a osmahněte cibuli dozlatova (cca 15 minut).
-
Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zasypte sladkou a pálivou paprikou a nechte ji za stálého míchání rozvonět.
-
Přidejte rajský protlak a hrnek vody a promíchejte. Přimíchejte lisovaný česnek a kmín. Za občasného promíchávání poduste maso doměkka (cca 1,5 hodiny). Přidejte majoránku a podávejte posypané nakrájenou cibulí s houskovým knedlíkem.
Tradiční guláš z hovězí kližky 2
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Tradiční guláš z hovězí kližky 2
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví