návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tradiční guláš z hovězí kližky

4 porce
do 2 hodin
Tradiční guláš z hovězí kližky
Tradiční guláš z hovězí kližky Autor: archiv Pražské řeznictví
Pro přípravu dobrého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozvaří a guláš krásné zahustí bez použití mouky. Plnou chuť doladí koření, česnek a trochu protlaku. V jednoduchosti je prostě síla!

Postup

  1. Kližku nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a osmahněte cibuli dozlatova (cca 15 minut). 
  2. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zasypte sladkou a pálivou paprikou a nechte ji za stálého míchání rozvonět.
  3. Přidejte rajský protlak a hrnek vody a promíchejte. Přimíchejte lisovaný česnek a kmín. Za občasného promíchávání poduste maso doměkka (cca 1,5 hodiny). Přidejte majoránku a podávejte posypané nakrájenou cibulí s houskovým knedlíkem.
Tradiční guláš z hovězí kližky
Tradiční guláš z hovězí kližky
archiv Pražské řeznictví