archiv Pražské řeznictví

Tradiční guláš z hovězí kližky

Moje hodnocení
5x

Pro přípravu dobrého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozvaří a guláš krásné zahustí bez použití mouky. Plnou chuť doladí koření, česnek a trochu protlaku. V jednoduchosti je prostě síla!

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • hovězí kližka 800 g
  • velké cibule 2 ks
  • sádlo 3 lžíce
  • mletá sladká paprika 1 lžíce
  • mletá pálivá paprika 1 lžíce
  • česnek 5 stroužků
  • drcený kmín 1 lžička
  • rajský protlak 1 malá plechovka
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • majoránka 1 lžička
  • cibule na ozdobu
  • houskový knedlík k podávání

Postup přípravy

  1. Kližku nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a osmahněte cibuli dozlatova (cca 15 minut).
  2. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zasypte sladkou a pálivou paprikou a nechte ji za stálého míchání rozvonět.
  3. Přidejte rajský protlak a hrnek vody a promíchejte. Přimíchejte lisovaný česnek a kmín. Za občasného promíchávání poduste maso doměkka (cca 1,5 hodiny). Přidejte majoránku a podávejte posypané nakrájenou cibulí s houskovým knedlíkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Pražské řeznictví


Přečtěte si také

Recepty