Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tradiční guláš z hovězí kližky
Pro přípravu dobrého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozvaří a guláš krásné zahustí bez použití mouky. Plnou chuť doladí koření, česnek a trochu protlaku. V jednoduchosti je prostě síla!
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hovězí kližka 800 g
- velké cibule 2 ks
- sádlo 3 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- mletá pálivá paprika 1 lžíce
- česnek 5 stroužků
- drcený kmín 1 lžička
- rajský protlak 1 malá plechovka
- sůl a čerstvě namletý pepř
- majoránka 1 lžička
- cibule na ozdobu
- houskový knedlík k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kližku nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a osmahněte cibuli dozlatova (cca 15 minut).
- Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zasypte sladkou a pálivou paprikou a nechte ji za stálého míchání rozvonět.
- Přidejte rajský protlak a hrnek vody a promíchejte. Přimíchejte lisovaný česnek a kmín. Za občasného promíchávání poduste maso doměkka (cca 1,5 hodiny). Přidejte majoránku a podávejte posypané nakrájenou cibulí s houskovým knedlíkem.