Thajská lepkavá rýže s křupavým zázvorem, chilli papričkami a arašídy
Zdroj: Simple
Thajská lepkavá rýže s křupavým zázvorem, chilli papričkami a arašídy
Zdroj:
Simple
Lepkavá rýže je výborná sama o sobě i k jakékoli rybě a masu. Přidáte-li však navrch chutné křupavé nudličky zázvoru, bude ještě mnohem lepší. Všechny suroviny nakrájejte a nasekejte, než postavíte pánev na sporák – jakmile bude horká, musíte do ní vše nasypat, a ne teprve začít krájet nudličky.
Postup přípravy
-
Rýži vsypte do středně velkého hrnce, přidejte ½ lžičky soli a 600 ml vroucí vody. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu na střední až slabý stupeň, hrnec přiklopte a rýži duste 15 minut. Hrnec odstavte a rýži nechte pod pokličkou 5 minut stát.
-
Mezitím si připravte zbylé suroviny: zázvor oloupejte a nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, chilli papričku nakrájejte na nudličky julienne, koriandr nakrájejte na kousky dlouhé 3 cm. Arašídy nasekejte nahrubo.
-
Ve středně velké pánvi rozehřejte na středním až silném stupni olej. Vsypte zázvor, česnek a chilli papričky a za častého míchání je opékejte 3–4 minuty, až začnou hnědnout. Přidejte koriandr, arašídy, sezam a pořádnou špetku soli a pokračujte v opékání 1–2 minuty dozlatohněda.
-
Uvařenou rýži rozdělte na talíře, posypte zeleninou a podávejte s klínky limety.
Thajská lepkavá rýže s křupavým zázvorem, chilli papričkami a arašídy
Zdroj: Simple
Thajská lepkavá rýže s křupavým zázvorem, chilli papričkami a arašídy
Zdroj:
Simple