Laura Santtini

Těstoviny s rustikálním pestem ze sušených rajčat

Moje hodnocení
8x

Tímto jednoduchým červeným pestem můžete zalít téměř cokoliv od těstovin přes dušenou zeleninu po pečené kuře či rybu.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Osolenou vodu na těstoviny přiveďte k varu.
  2. Mezitím připravte omáčku. Vložte všechny ingredience kromě těstovin do mixéru jen s jednou lžící olivového oleje a rozmixujte.
  3. Přidejte zbytek oleje, dobře promíchejte, dokud nedosáhnete kýžené konzistence pesta. Dochuťte.
  4. Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
  5. Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte těstoviny zpět do hrnce, přidejte k nim pesto a trochu slité vody a na prudkém plamení s vervou míchejte, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené omáčkou. Případně přidejte trochu oleje nebo slité vody, aby směs nebyla moc hustá.
  6. Posypte sýrem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte. Tento pokrm vám ve vzduchotěsné nádobě vydrží v lednici až týden.
  7. Lze posypat natrhanými lístky rukoly.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Laura Santtini

Knihy Omega Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty