návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat

Hodnoceno: 3x
4–6 porce
do 30 minut
Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat
Protože se málokdy poštěstí najít v supermarketu zralá sladká rajčata, je třeba omáčku ochutnat, jestli není příliš kyselá, a případně dochutit. Čerstvá rajčata většinou bývají kyselejší, proto můžete přidat do omáčky trochu cukru či medu. Cukr nebo med v kombinaci se solí a pepřem přebije kyselost a chuť vyváží. Ochutnejte a slaďte, dokud omáčka nepřestane být kyselá.

Postup

  1. Osolenou vodu na těstoviny přiveďte k varu. 
  2. Mezitím ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej. Za stálého míchání na něm několik minut smažte česnek, aby se olej dochutil. 
  3. Až se česnek začne zabarvovat, přidejte rajčata, bazalku, cukr a sůl a pepř na dochucení. 
  4. Vařte na prudkém plameni 8-10 minut, dokud se rajčata nezačnou rozpadat.
  5. Když je voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu. 
  6. Sceďte těstoviny, ale hrnek slité vody si dejte stranou. Vyklopte horké těstoviny do horké rajčatové omáčky, přidejte trochu slité vody a na prudkém plameni s vervou míchejte, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené omáčkou.
  7. Ihned podávejte. Porce můžete dochutit čerstvě mletým pepřem a čerstvou bazalkou. 
  8. Lze posypat krémovou burratou nebo sýrem Stracciatella. 
Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.