Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat
Zdroj: Tajemství těstovin
Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat
Zdroj:
Tajemství těstovin
Protože se málokdy poštěstí najít v supermarketu zralá sladká rajčata, je třeba omáčku ochutnat, jestli není příliš kyselá, a případně dochutit. Čerstvá rajčata většinou bývají kyselejší, proto můžete přidat do omáčky trochu cukru či medu. Cukr nebo med v kombinaci se solí a pepřem přebije kyselost a chuť vyváží. Ochutnejte a slaďte, dokud omáčka nepřestane být kyselá.
Postup přípravy
-
Osolenou vodu na těstoviny přiveďte k varu.
-
Mezitím ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej. Za stálého míchání na něm několik minut smažte česnek, aby se olej dochutil.
-
Až se česnek začne zabarvovat, přidejte rajčata, bazalku, cukr a sůl a pepř na dochucení.
-
Vařte na prudkém plameni 8-10 minut, dokud se rajčata nezačnou rozpadat.
-
Když je voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
-
Sceďte těstoviny, ale hrnek slité vody si dejte stranou. Vyklopte horké těstoviny do horké rajčatové omáčky, přidejte trochu slité vody a na prudkém plameni s vervou míchejte, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené omáčkou.
-
Ihned podávejte. Porce můžete dochutit čerstvě mletým pepřem a čerstvou bazalkou.
-
Lze posypat krémovou burratou nebo sýrem Stracciatella.
Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat
Zdroj: Tajemství těstovin
Těstoviny s omáčkou z pečených cherry rajčat
Zdroj:
Tajemství těstovin