Těstoviny s hráškovým pestem

Moje hodnocení
10x

Geniální nápad, který se hodí i pro jakékoliv zbylé těstoviny nejrůznějších tvarů. Jídlo můžete podávat i zastudena, jako těstovinový salát.

4 porce
30 minut

Pesto

  • čerstvá bazalka 3 hrsti
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • zelený hrášek (mražený nechte povolit) 1 hrnek
  • česnek 4 stroužky
  • opražená piniová jedérka (lze nahradit vlašskými ořechy) 4 lžíce + na ozdobu
  • šťáva z 1 středně velkého citronu
  • nastrouhaný parmazán 1 hrst
  • olivový olej 60 ml

Těstoviny

  • těstoviny dle vašeho výběru 1 sáček (500 g)
  • olivový olej 1 lžíce
  • česnek, nakrájený nadrobno 2 stroužky
  • sušená rajčata, nakrájená 1 hrst
  • lístky rukoly 1 hrst

Postup přípravy

  1. Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Mezitím si připravte pesto – v robotu rozšlehejte všechny přísady vyjma oleje, ten vlijte pozvolna na závěr a nechte ho zašlehat, až vznikne hutná, krémovitá směs. Pokud je příliš hustá, přidejte do ní trochu oleje nebo vody. Pesto ochutnejte a případně dochuťte citronovou šťávou, parmazánem a/nebo solí, chcete-li ho sladší, vešlehejte víc hrášku.
  2. Těstoviny pak uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente, sceďte je a dejte stranou. Ve velké pánvi nebo plochém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm česnek a nakrájená sušená rajčata, 1 až 2 minuty, až se česnek rozvoní, ale nezhnědne. Mimo oheň vmíchejte těstoviny.
  3. Těstoviny vsypte do podávací mísy, promíchejte s většinou pesta a rukolou. Zbylé pesto podávejte k dochucení u stolu.

Zajímavé a svěží zelené recepty najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty