Těstoviny s hráškovým pestem
Zdroj: Marek Kučera
Těstoviny s hráškovým pestem
Zdroj:
Marek Kučera
Geniální nápad, který se hodí i pro jakékoliv zbylé těstoviny nejrůznějších tvarů. Jídlo můžete podávat i zastudena, jako těstovinový salát.
Postup přípravy
-
Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Mezitím si připravte pesto – v robotu rozšlehejte všechny přísady vyjma oleje, ten vlijte pozvolna na závěr a nechte ho zašlehat, až vznikne hutná, krémovitá směs. Pokud je příliš hustá, přidejte do ní trochu oleje nebo vody. Pesto ochutnejte a případně dochuťte citronovou šťávou, parmazánem a/nebo solí, chcete-li ho sladší, vešlehejte víc hrášku.
-
Těstoviny pak uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente, sceďte je a dejte stranou. Ve velké pánvi nebo plochém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm česnek a nakrájená sušená rajčata, 1 až 2 minuty, až se česnek rozvoní, ale nezhnědne. Mimo oheň vmíchejte těstoviny.
-
Těstoviny vsypte do podávací mísy, promíchejte s většinou pesta a rukolou. Zbylé pesto podávejte k dochucení u stolu.
Těstoviny s hráškovým pestem
Zdroj: Marek Kučera
Těstoviny s hráškovým pestem
Zdroj:
Marek Kučera
Zajímavé a svěží zelené recepty najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: