Suroviny
- těstoviny (Eliché (např. Adriana)) 400 g
- hovězí steak (např. vysoký roštěnec) 400 g
- slunečnicový olej 50 ml
- hladkolistá petržel (nasekaná) 30 g
- česnek (nasekaný najemno) 3 stroužky
- červené chilli papričky (nadrobno nakrájená) 1 ks
- červený vinný ocet 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 125 ml
- klobása chorizo (nakrájená na plátky) 200 g
- kapusta (čerstvá, nakrájená na nudličky) 100 g
- česnek (nakrájený na plátky) 2 stroužky
- cherry rajčata (přepůlená) 16 ks
- fazole (vařené černé ) 400 g
- oregano (sušené ) 1 špetka
- kardamom (mletý ) 1 špetka
- mletý zázvor 1 špetka
- limetková šťáva (dle chuti)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky, napíchejte na špejli, ochuťte solí, pepřem a potřete částí slunečnicového oleje.
- Na chimichurri smíchejte nakrájenou hladkolistou petrželku, česnek, chilli a ochuťte solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem.
- Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hovězí špízy a opečte ze všech stran, přidejte chimichurri a dejte stranou.
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
- Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, chorizo, kapustu a orestujte. Přidejte plátky česneku, rajčata, fazole, ochuťte solí, pepřem, oreganem, kardamomem, zázvorem a orestujte.
- Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a ochuťte šťávou z limetky. Naservírujte na talíř a přidejte opečený hovězí špíz chimichurri.
PRIMA TIP: Více receptů a tipů najdete na www.adrianachutnasvetove.cz.