Těstoviny s hovězím špízem chimichurri, klobásou chorizo, černými fazolemi, kapustou a rajčaty

Moje hodnocení
4x

Na tento recept se nejlépe hodí těstovinová vřetena, ideálně typ Eliché, což jsou kratší a širší vrtulky, na kterých dokonale ulpí omáčka, a každé sousto tak bude perfektní. Výrazné a komplexní jídlo plné struktur a chutí pochází ze slunné Brazílie.

4 porce
60 minut
brazilská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky, napíchejte na špejli, ochuťte solí, pepřem a potřete částí slunečnicového oleje.
  2. Na chimichurri smíchejte nakrájenou hladkolistou petrželku, česnek, chilli a ochuťte solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem.
  3. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hovězí špízy a opečte ze všech stran, přidejte chimichurri a dejte stranou.
  4. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
  5. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, chorizo, kapustu a orestujte. Přidejte plátky česneku, rajčata, fazole, ochuťte solí, pepřem, oreganem, kardamomem, zázvorem a orestujte.
  6. Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a ochuťte šťávou z limetky. Naservírujte na talíř a přidejte opečený hovězí špíz chimichurri.

PRIMA TIP: Více receptů a tipů najdete na www.adrianachutnasvetove.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Adriana


Přečtěte si také

Recepty