Těstoviny s bazalkovým pestem, fazolkami a bramborami
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Těstoviny s bazalkovým pestem, fazolkami a bramborami
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně
Trenette, jež mají svůj původ v Ligurii, jsou těstoviny dlouhé a ploché, ne nepodobné těstovinám linguine. Často se připravují společně s pestem, zelenými fazolkami a bramborami, přičemž tyto dvě suroviny se obvykle vaří ve stejné vodě jako tyto těstoviny.
Těstoviny
-
těstoviny
(trenette nebo linguine)
450 g
-
fazolky
(zelené a žluté fazolky, očištěné a okrájené)
225 g
-
brambory
(mladé brambůrky, opečené a překrojené napůl)
225 g
Postup přípravy
-
V mixéru rozmixujte bazalku, olej, sýry, oříšky a česnek dohladka. Osolte a opepřete a dejte stranou.
-
Ve velkém hrnci s řádně osolenou vroucí vodou vařte za občasného míchání cca 5 minut těstoviny, dokud nejsou napolo uvařené. Přidejte fazolky a za stálého míchání vařte cca další 3 minuty, dokud nejsou těstoviny al dente a zelenina nezměkne.
-
Těstoviny a zeleninu sceďte – 1 šálek vody z vaření si však ponechte – a poté je nasypte do velké mísy. Přidejte pesto a brambory. Promíchejte, aby se suroviny spojily, a v případě potřeby přimíchejte po lžících vodu z vaření, abyste vytvořili jemnou omáčku.
Těstoviny s bazalkovým pestem, fazolkami a bramborami
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Těstoviny s bazalkovým pestem, fazolkami a bramborami
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně