Těstoviny s bazalkovým pestem, fazolkami a bramborami

Moje hodnocení
6x

Trenette, jež mají svůj původ v Ligurii, jsou těstoviny dlouhé a ploché, ne nepodobné těstovinám linguine. Často se připravují společně s pestem, zelenými fazolkami a bramborami, přičemž tyto dvě suroviny se obvykle vaří ve stejné vodě jako tyto těstoviny.

4 porce
30 minut
italská

Pesto

Těstoviny

  • těstoviny (trenette nebo linguine) 450 g
  • fazolky (zelené a žluté fazolky, očištěné a okrájené) 225 g
  • brambory (mladé brambůrky, opečené a překrojené napůl) 225 g

Postup přípravy

  1. V mixéru rozmixujte bazalku, olej, sýry, oříšky a česnek dohladka. Osolte a opepřete a dejte stranou.
  2. Ve velkém hrnci s řádně osolenou vroucí vodou vařte za občasného míchání cca 5 minut těstoviny, dokud nejsou napolo uvařené. Přidejte fazolky a za stálého míchání vařte cca další 3 minuty, dokud nejsou těstoviny al dente a zelenina nezměkne.
  3. Těstoviny a zeleninu sceďte – 1 šálek vody z vaření si však ponechte – a poté je nasypte do velké mísy. Přidejte pesto a brambory. Promíchejte, aby se suroviny spojily, a v případě potřeby přimíchejte po lžících vodu z vaření, abyste vytvořili jemnou omáčku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Saveur

Saveur

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!


Přečtěte si také

Recepty