Těstoviny carbonara se zeleným hráškem
Zdroj: Marek Kučera
Těstoviny carbonara se zeleným hráškem
Zdroj:
Marek Kučera
Moje hodnocení
14x
Cíl je tady jediný: zachovat úžasnou chuť omáčky carbonara, onoho vláčného spojení slaniny, vajec a smetany, a přidat jí trochu jarního šmrncu. A oboje se, dio mio, povedlo!
4 porce
30 minut
Suroviny
Špagety
1 balíček (500g)
zelený hrášek
300 g
velké vejce
1 ks
Žloutek
1 ks
nastrouhaný parmazán
1 hrst + k podávání
Smetana
60 ml
anglická slanina nebo pancetta nakrájená na kostičky
100 g
Hrášek uvařte nejlépe v páře doměkka. Dejte ho stranou vychladnout. V robotu pak rozšlehejte polovinu uvařeného hrášku, vejce, žloutek, sýr a smetanu dohladka. Omáčku osolte a opepřete.
V silnostěnné pánvi vyškvařte kostičky slaniny dozlatova, trvá to asi 6 až 8 minut. Je-li třeba, slijte přebytečný tuk. Přidejte cibuli a osmažte ji, až zvláční, asi za 5 minut. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
Těstoviny sceďte a trochu vody z vaření si uchovejte. Vsypte je do pánve se slaninou spolu se zbylým celým hráškem a promíchejte, aby se vše spojilo. Pánev sejměte z plotýnky a promíchejte s omáčkou – nesmí se vařit, vejce v ní by se srazila. Je-li třeba, omáčku zřeďte trochou vody z vaření těstovin.
Přesuňte do misek a posypte zbylým parmazánem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.