Karin Stöttinger

Těstovinový salát s rajčaty a ovčím sýrem

Moje hodnocení
12x

Večírkový hit v posledních letech trochu upadl v zapomnění. Nastává čas ho oživit a rovnou v italském stylu – se slaďounkými cherry rajčátky, aromatickým ovčím sýrem feta a delikátním polníčkem v barvách italské trikolory. Salát chutná nejlépe, když se hodinku rozleží s dresinkem.

2 porce
30 minut

Salát

Dresink

Postup přípravy

  1. Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Mezitím nakrájejte nadrobno jarní cibulku, rajčata překrojte na čtvrtky, sýr rozdrobte na hrudky. Polníček operte a nechte okapat. Pokud nechcete jíst salát hned, vykrojte středy rajčátek – pouštějí hodně tekutiny a salát by byl příliš vodnatý.
  3. Uvařené těstoviny sceďte, promíchejte s olivovým olejem a nechte zchladnout. Vrstvěte je do sklenice se sýrem, rajčaty a jarní cibulkou. Navrch rozložte polníček.
  4. Všechny ingredience na dresink protřepejte ve sklenici, až vznikne krémová emulze. Vlijte ho na salát a podávejte nebo nechte 1 hodinu salát odležet.

PRIMA TIP: Ovčí sýr můžete nahradit jemnější mozzarellou, polníček ostřejší bazalkou. Mimo sezonu rajčat lze použít sušená rajčata naložená v oleji, černé olivy propůjčí salátu další chuťový rozměr.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karin Stöttinger

Anag Karin Stöttinger

Salát jako předkrm, hlavní chod nebo sladké překvapení, a také ideální jídlo na výlet nebo do kanceláře. Salát umí být jednoduchý, ale i rafinovaný, vždycky však nabytý chutěmi. Záleží jen na vás, jak popustíte uzdu své fantazii a recepty ze všech koutů světa se necháte inspirovat, nebo je alespoň napoprvé zkusíte podle autorky. Její kombinace chutí v salátu i dresinku jsou nevšední a baví malé i velké strávníky. Vrstvením do sklenice také umožníte každému, aby si namíchal salát podle svých preferencí a vyhnete se vybírání neoblíbených surovin.

Vydalo nakladatelství Anag.


Přečtěte si také

Recepty