zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Telecí piccata s kapary
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Telecí piccata s kapary

Telecí piccata s kapary

Hodnoceno: 0x
Jeden ze světově nejproslulejších receptů na jemné a křehké telecí plátky má italské kořeny. V podobné jednoduchosti je krása, ale také luxus.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Postup

  1. Plátky masa dobře rozklepejte, osolte je, opepřete a protáhněte v mouce. Její přebytek oklepejte. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a olej na středním stupni a z obou stran na něm po částech opečte plátky masa dozlatova, trvá to asi 3 minuty. Maso dejte stranou.
  2. Do pánve vlijte víno, odvařte přípečky a svařte asi na polovinu, zhruba 3 minuty. Přidejte vývar a plátky citronu a vařte asi 8 minut, až se odvaří asi na polovinu. Pak přidejte zbylé máslo, citronovou šťávu, kapary a petrželku a omáčku osolte a opepřete. Přelijte plátky masa a ihned podávejte.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete další originální recepty, které vám zpříjemní jaro:

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama