Suroviny
- čočka (francouzská zelená ) 200 g
- sušené houby (lesní ) 1 hrst
- olivový olej 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rajčatová passata 300 g
- těstoviny (sušené ) 300 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý)
Postup přípravy
- Francouzskou zelenou čočku uvařte podle návodu na obalu a ihned po uvaření ji sceďte.
- Sušené houby zalijte v misce vroucí vodou a nechte chvilku odstát.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte na plátky nakrájený česnek a krátce ho orestujte. Jakmile se česnek rozvoní, vlijte do pánve passatu a přidejte scezené houby.
- Na mírném ohni vařte za občasného míchání zhruba 15 minut. Poté vmíchejte uvařenou čočku a nechte krátce prohřát. Podle chuti osolte a opepřete.
- Mezitím uvařte těstoviny ve velkém množství osolené vody al dente. Těstoviny sceďte a vmíchejte do připravené omáčky. Ihned podávejte posypané nahrubo natrhanou petrželkou a nastrouhaným parmazánem.