Barbora Říhová

Sýrové vafle se špenátem a vejcem

Moje hodnocení
12x

Vafle k obědu? Ale jistě! Podávejte je naslano, třeba se špenátem a vejcem, se slaninou nebo opečenými houbami. Slaninu můžete zakápnout javorovým sirupem po vzoru amerických gurmánů. Chcete-li těsto ozvláštnit, nasekejte do něj bylinky nebo špenátové lístky.

3 porce
60 minut

Těsto

Obloha

Remuláda

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou těsta. Vejce prošlehejte s mlékem, přisypte mouku, prášek do pečiva a strouhaný čedar. Ochuťte oreganem, solí, pepřem a případně česnekem a prošlehejte metličkou těsto podobné palačinkovému.
  2. Plotýnky rozehřátého vaflovače potřete zlehka olejem nebo do ní dejte máslo.
  3. Vlijte na ně 1–2 lžíce těsta a upečte vafle dozlatova. Těsto nenalévejte na celou plotýnku, aby nevyteklo. Stejným způsobem upečte všechny vafle.
  4. Čerstvý špenát spařte, mražený pozvolna rozehřívejte s trochou vody v rendlíku. Česnek oloupejte a prolisujte ke špenátu. Přimíchejte smetanu, sůl a pepř a krátce povařte.
  5. Slaninu nakrájejte na 3–5mm plátky a opečte ji nasucho na pánvi dokřupava.
  6. Remuládu umíchejte z majonézy, jogurtu a hořčice. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Upečené vafle potřete remuládou, poklaďte špenátem a slaninou a nahoru položte sázené nebo pošírované vejce.

PRIMA TIP: Pošírovaná neboli ztracená vejce připravíte tak, že v rendlíku zahřejete vodu až k varu, promícháte s 1 lžičkou octa a opatrně do horké vody vložíte rozklepnuté vejce. Vaříte 2 minuty, vyjmete na talíř a necháte okapat případnou vodu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Barbora Říhová

Rebarboras kitchen Barbora Říhová

Od roku 2016 píše blog reBarbora’s kitchen, na kterém představuje sladké i slané dobroty. Objevíte zde třeba lahodné turecké pokrmy, které u nás nejsou moc známé a je to škoda. Ve světě se inspirovala i při přípravě Vajíčkové kuchařky. Najdete v ní spoustu báječných jídel z této lokální superpotraviny, kterou ale znají po celém světě. Z vajec vykouzlíte skvělé snídaně, obědy i večeře, i úžasné dezerty.

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty